Jelenlegi hely

Gyerekszáj 2013: olvass és nevess!

Nevess velünk Te is a mókás aranyköpéseken vagy találd meg gyermeked rég elfelejtett mondását!! A gyerekek halálosan komoly elszólásai minket, felnőtteket mosolyra fakasztanak, mindig azt mondjuk, na ezt sosem felejtem el...Aztán mégis... 2013-ban olvasóink küldték be gyermekeik "beszólásait"-

Kovácsné Kőnig Mónika Palacsinta készítés közben:
-Én is had keverjem!
-Majd keverheted, ha jó lágy lesz!
-Jó lány leszek!
(Kovács Lotti 3,5 éves)
Ádám Krisztina Későn értem az oviba, és aggódtam, hogy miként fog várni Vilmoskám. Így fogadott: "Anya, pont jókor jöttél, most hiányoztál a legjobban!"
Bogdán Andrea  Szülői értekezletről érkeztem haza Gréti ezalatt apával otthon. Belépek az ajtón , rohan hozzám és ezt mondja , "Végre itthon vagy kérek enni nagyon éhes vagyok! Apa is én  is értetlenül nézünk rá. Miért nem kértél Apától enni?-kérdezem. Mert ő nem olyan szimpatikus ! -hangzik Gréti válasza
Ujhelyi Gabriella Kisfiam 5 éves múlt, épp bent volt a fürdőszobában. Lányom, akkor tanult épp járni, elég bizonytalanul még. Patrik épp jött ki a fürdőből, amikor odakiáltottam neki, hogy "Vigyázz, óvatosan nyisd az ajtót, mert ott a Luca!" Erre Patrik visszakérdezett: "Miért anya, ha gyorsan nyitom, hosszabb az ajtó??" :DDD
Gulyás Szilvia Kislányom játszik a konyhában.
Apukája : - Úgy fáj a fogam egy jó kocsira!
Kislányom fel sem néz,majd közli: - Akkor mosd meg!
Kis-Csiszár Csilla

Kislányom, Luca (3 éves) esete a kiszuperált fényképezőgéppel

-Nézd Anya, itt van Klikk, a fényképezőgép!
(Elkezdi nyomkodni, mutatja - kijelzőn semmi)
-Nézd Anya, ez itt én vagyok!
-Te? Magadat fényképezted le?
-Hááát...nem. Én csak fényképeztem, és pont arra mentem.

G.Judit Mirella hallotta séta közben hogy az egyik üzletben minden gyerek cukorkát kap az eladótól.Mikor oda értünk az üzlet elé beszaladt,meg is kapta a várva várt cukrot.Az eladó kedves volt,megkérdezte van-e testvére ha igen,vihet neki is.Mirella rövid gondolkodás után rávágta 15 testvére van...az eladó nagyot nézett és neki állt leszámolni a cukrokat a lányom tenyerébe.:)) ( 4 éves volt ekkor)
Homokiné Petrik Éva Lakásfelújításban voltunk, ezért pár hétre máshol kényszerültünk lakni, amit kislányom nem igazán szívlelt, és egyik nap így szólt: "Anya, én már nagyon szeretnék visszatérni az új kerékvágásba!"
Simonné Farkas Zsuzsanna Őszinte: Anya, az a közmunkás kukás néni mitől ilyen szép barna? Hogy barnult le ilyen jól? 
Simonné Farkas Zsuzsanna Trafik előtt ki van téve a bárszék. Kisfiam mondja: Anya Te nem ülsz ide? Mondom neki: Most nem. Mire Ő: Miért, mert leszakad alattad? 
Simonné Farkas Zsuzsanna Anyák Napra készülve: Anyika, én nem fogom elmondani a verset az ünnepségen, Mamának majd otthon elmondom, de Neked nem, mert Te már úgyis tudod! 
Széligné Zóka Krisztina Szálló szöszmöszökre mondta, amit a napfényen keresztül láthatunk a szobában röpködni a levegőben: - Anya, itt vannak a nap csiklandozói a tündérek! 
Takács-Triebl Tímea Gergő (3,5 éves) otthon homokozik a kertben, Apa a nyugágyból figyeli. Gergő egyszer csak megszólal: "Apa, ez most olyan mintha nyaralnánk!" :-)
Ujvári Cseh Dóra Én: "Sára, olyan dögös lennél, ha néha hagynád feltűzni a hajad."
Mire ő: "Tudod, mikor lennék én dögös? Ha pucéran mennék az oviba."
Leesett az állam. Szó szerint.
:D
Ujvári Cseh Dóra Simon reggel: "Anyu, annyira köszönöm, hogy ilyen szent nevet adtál nekem!..Majd szeretnék olyan frízbit is a fejem fölé!"
:D
Szerintem nagyon nagy!
Molnár Henriett Az utcán sétáltam a gyerekeimmel. Egyszer csak elment mellettünk egy néger lány.
Balázs megszólalt: Csúnya néni!
Mire én: Nem! Vannak olyan emberek, akiknek nem fehér a bőrük, hanem sárga, fekete...
Mire Balázs: Kicsit csúnya!
Simonné Farkas Zsuzsanna Gyurmázunk, én gyúrom. Milán: Esetleg és is segíthetnék végre? 
Simonné Farkas Zsuzsanna Mamáéknál vagyunk, Milán pakolja a párnákat. Egyszer csak megszólal: Elbizonytalanodottam.
Simonné Farkas Zsuzsanna Apa megy  a boltba, Milán hisztizik, hogy menni akar. Apa vegyen neki Mannyt. Apa mikor hazajön, hoz egy autót. Mián: Ilyenre nem volt szükségem, ilyenem már van. Apa nem hozott Mannyt!
Simonné Farkas Zsuzsanna Telefonszolgáltató reklám a  tévében. Miló: Vegyünk olyat! Anya: Minek az Neked? Miló: Meggyőztek! 
Vaskó Éva Ha mosolygunk rá, mindig visszavigyorog. (4 hónapos)
Gágóné Rónás Timea -Anya!Ha nagy leszek nekem is lesz lányom?
-Lehet.Találsz majd egy lányt,akit nagyon szeretsz,feleségül veszed és gyerekeitek születnek.
-Annyira szeretem majd,mint téged anya?
-Talán még jobban!
-Az nem fordulhat elő!Téged szeretlek a legjobban a vil
Hajduné Pap Diána A mi nap ebédeltünk az asztalnál ! A 4 éves kisfiam Levente odafordult az édesapjához , és megkérdezte tőle hogy "apa !! te voltál már megdögölve?? " apa meghökkenve , de válaszolt hogy nem . Erre Levente újabb kérdése !! " DE leszel !! Ugye ??"
Sallai Zoltánné Anya, hol van az, amivel meg szoktátok mérni, hogy hány emeletes vagyok?
Czifra Szilvia Kisfiam (kb. 2 éves volt),apukája többször ivott kólát,persze a Bálintom is kért belőle,de mindig mondtam neki,hogy nem lehet,mert apa kólája. 
Mikor én mertem inni belőle egy pohárral,a gyerek dühösen odaszaladt,és azt mondta:
-NEM ANYA TÓLA,APA TÓLA!!! :)
Viszti Kitti - Anya neked pont olyan a hasad mint a maminak!
- ???
- Olyan szép nagy!
Pólya-Varga Judit

3 éves lányom mondta, mikor a pocakomban volt a kistesója: "MOST MÁR KISZÜLETHETNE, ELÉG NAGY A POCAKOD!"

Esti imánál meghatározza, hogy hogy tartsák a kezeiket a lányok, és hogy a fiúk. Csak apa a fiú, de a kistesó fiúsan tartja a kezét. Erre a 3 éves Rita a 1,5 éves kishúgának: "OLYAN VAGY, MINT AZ APÁD!"

Eső közelgett, férjem felhúzta a külső hővédő rolókat, mondván, hogy a Jóisten majd lemossa az ablakokat kívülről. Azóta, ha ezt csinálja, 3 éves Ritánk megkérdezi: "MEGKÉRJÜK A JÓISTENT, HOGY MOSSA MEG AZ ABLAKOT?"

Salainé Dobos Andrea Anya!De rám esett a pocsolya!
Prohászka Bernadett Mama kérdése: Szeretsz? Válasz: Mama, most eszem a főzeléket, nem érek rá ilyesmire!:)
Tóthné Pásztor Mónika Kisfiam kb 6 hónaposan egyik hajnalban felült az ágyon, hajnali 5 órakor, és azt mondta: tyetyelisz :) Az évszázad rejtélye marad, hogy mit jelent :)
Kőnig Tímea Mielőtt "rosszalkodás" kezdődik, figyelmeztetést kapok: "Anya, a Míra rossz lesz" (2,5 éves)
Fenyő Edina Péter:
" Anya, idén is megyünk a Mecsekbe Mackófüvet szedni?
( = medvehagyma")
- "A műanyag műből van. Egészen."
- " A Mikulás pont olyan mint a bagoly.- Éjszaka vadászik, nappal alszik, ezért is nem látjuk. - És mire vadászik? - Rénszarvasra, hogy legyen szánhúzója"
Én: "-Ideje lenne kozmetikushoz mennem, nagyon régen voltam. Péter: Akkor, amikor a dínók éltek?"
" dart vader a csillagok háborújából: Bart Róbert (ennek legalább van értelme:) )
kovács hajnalka Anya ha majd mindent megeszek ,akkor nagyra növök?Te mindent megettél gyerekkorodban?Miért maradtál akkor kicsi?
˙(ezt a 6 éves lányom kérdezte )
Vajda Anita Vendég kisfiú (4) kérdezi a kisfiamat (6) :
- Hogy hívják az anyukádat?
- Anita. De én csak Anyának hívom. Ha akarod, te is hívhatod Anyának!
Bankné Pintér Beáta

"Azért szeretem az Anyukámat, mert ad nekem enni és levisz a játszótérre!"- Bank Fanni Kamilla (4,5 évesen)

"Azért szeretem az Anyukámat, mert szeret engem!"- Bank Flóra Ágnes (6 évesen)

Tanczenberger Andrea Dóri szárította a haját és a hajszárító csatlakozója kicsúszott a konnektorból. Elkeseredetten hívott bennünket : "Anya, kifogyott a levegő a hajszárítóból !"
Várnai Márton Kis konferencián beszélgetünk kerekasztalnál(2012.09.15.). Az egyetemi előadó taglalja, a tankönyvek írásánál megjelenő polémiákat és kijelenti, hogy a gyermekek kicsi korban elsősként még nem tudják megfogalmazni mit jelent a HŐS, nincs azokról fogalmunk. A Kisfiam, aki még nem volt iskolás 7 éves velem volt. Megkérdeztem igazolásul a feltevésre a szó jelentését. Válasza: Apa HŐS! Mert mindent megcsinál otthon, mindig velem van! Megjegyzem: egyedül nevelem őt. 
Selyem-Tóth Judit

8 éves Eszter a tavalyi nyárra gondolva 2013. március végén:

Anya! Nyáron, ha majd nem esik a hó és több lesz, mint 20 fok, akkor elmehetünk újra az Adéllal a Liliékhez a medencéjükben úszkálni?

   
Varga Kinga  Anya, majd amikor kinő a kistesóm a pocakodból, szopizni fog?
Varga Kinga -A kistesódra majd nagyon kell vigyáznunk amikor megszületik, mert nagyon kicsi lesz és törékeny.
-Miért, üvegből van?
Gajdócsi Edit

Párom első kapcsolatában született 4 éves kisfia nagy örömmel fogadta a hírt, hogy kistestvére születik. Én kicsit izgultam amiatt, hogy ha rákérdez a klasszikus, hogyan is lesz a kisbaba kérdésre vajon mit  és hogyan válaszoljunk. Azonban a helyzetet ő maga oldotta meg azzal, hogy az egyik kapcsolattartáson elénk állt és azt mondta:

"Én tudom ám, hogyan is lett a kistesó. Edit, a lábad között van egy babaluk. A kistesó, amikor még olyan pici volt mint egy hangya, ott bemászott, most nő növekszik a hasadba, aztán egy varázslattal a babaluk nagyra nyílik és majd kimászik rajta megnőve."
Arra a kérdésre, hogy minek is örülne inkább, ha öcsi vagy hugi születne, lelkesen azt válaszolta: "Hát először legyen fiú és ha eleget játszottunk már, akár lány is lehet belőle." 

Koncz Eliza Hanna a játszótéren egy ismeretlen Álmos nevű kisfiúval játszott. Este aztán megkérdezte: "Anya! ALVÁSNAK hívták a kisfiút??!"
Krix Helga

Immáron 13 éves Marci fiunk pici korában mozgékony, rosszcsont gyerek volt. Mindenhová felmászott, mindent megfogdosott, kis barátjával még szökőkútba is estek, szóval mindent megtett annak érdekében, hogy az idegeinken táncoljon.

Egy igen strapás nap után, amikor is a Pécsett létező összes hivatalt végig kellett járnom, Marcit pedig magammal vonszolnom, nem bírtam tovább. Azt mondtam neki: "Ha ezt most azonnal nem fejezed be, esküszöm, megtanítalak kesztyűbe dudálni!"

Marci nagy szemeket meresztve elhallgatott, majd szótlanul jött mellettem hazáig.

Este látom, Marci sapkákkal, kesztyűkkel babrál a szekrénynél. Nem lepett meg, mindennapos téma volt a lakás ki- és visszafordítása részéről. Bemegy az apja, megkérdezi, mit csinál. Hallom, selypesen meséli a gyerek: "Képzeld Apuszi! Egyje pjóbálkozom, de nem szikejül. Fújom, fújom a kesztyűt, de szehogyan szem akaj megszólalni."

Értetlenül nézett az apja felválta rám és a gyerekre. Biztosan azt hitte, megőrültünk.

Mire Marci folytatta: "Képzeld! Ajuszi ma azt mondta, megtanít kesztyűbe dudálni. Gondoltam, úgysze ér rá, szok a dolga megtanulom magamtól...."

:-))

Koncz Eliza Anya: Hanna! Miért lökted el a kishúgodat?
Hanna: Hát az úgy volt Anya,hogy ...
Anya: Hanna, de én láttam, hogy szándékos volt.
Hanna: Nem szándékos, DIREKT!
Kósa Brigitta Kislányom, Abigél mondta az oviban.
-Óvónéni nekem van ám árnyékom....csak most nem hozom ki! :-) 
Koncz Eliza Hanna: Anya! Itt már nem esik az eső (Kertvárosban)?
Anya: Nem, csak a belvárosban esett.
Hanna: JÉÉ, pont úgy hívják, mint a hercegnőt, BELLE!!!
Pápist Nóra Másfél éves lányommal mentem le a szuterén lépcsőjén teregetni, nem sokszor vittem le így elcsodálkozott a lent uralkodó rendetlenségen és elképedve mondta : Tök jó!!  Erre én: Mi tök jó?  Kicsi kezével végig mutatott a pincén : Binden !!!!
Maurer Rita A fiammal nézegettük apukája gyerekkori képeit. A ballagási fényképén hosszú hajjal látható. Kisfiam gyanakodva megkérdezte: Apa itt még néni volt?
Csoszics Zsuzsanna 3 évesen mondta Misi fiam az apjának: - Elfáradtam apa.
- Mibe fáradtál el kisfiam?
Miközben hevesen mutat a magára - Ebbe a kabátban itt rajtam!
:D
Kicsit korábban:
- Apa! Megfulladok!
- Mi a baj kisfiam? (rémülten)
- Nagyon hideg van.... :D
Nagy Imréné A menyem epekő műtétre indult a klinikára, és amikor köszönt el az 5 éves Ádám unokám így óvta az Anyukáját:
"ANYA! MOST MÁR NE EGYÉL TÖBB KÖVET, MERT MEGINT MEHETSZ VISSZA!"
Ránkli Hajnalka Anya! Miből van a macska? És miért létezik???? :)
Bősz Nanetta

Az oviban az egyik kisfiúnak szülinapja volt, ezért kérdezgettem Ábelt. Volt-e torta, igen, kívántatok-e boldog szülinapot, igen. Aztán hány éves lett a Gergő? "Három boldog éves!" - volt a válasz.

 Utazunk az autóban, egyszer csak megszólal: "Hát ez nagyon aranyos volt!" "Mi volt aranyos?" - kérdeztem, gondoltam látott egy madarat, virágot, kutyust stb. " Hát ez a markoló, ez nagyon aranyos volt!"

 Sétáltunk és egyszer csak feltámadt a szél. Ábel odaszalad hozzám elkapja a kardigánom alját, a lábam és szorítja: "Fogom anyát, nehogy elfújja a szél!" Tekintve a jelenlegi súlyomat, ez óriási bók!

 Ritka pillanat, hogy nyugtunk van, Ábel éppen egyedül játszik, Lili is csendben nézelődik, próbálunk néhány dolgot megbeszélni Szívemmel. Kis idő múlva megjelenik Ábel: "Jövök már, ne szomorkodjatok!" Hát igen, épp felvetett minket a nagy búbánat.

Kerekesné Váradi Mariann "Ügyesek vagyunk. Anya, testvérem és én lányok vagyunk. Apa a kakukktojás, mert ő fiú."
Vörös Ildikó Előzmény: két gyerkőc összeveszett a játék babakocsin (1 és 2,5 évesek). Mondtam a kicsinek ,hogy 'Gyere, okos enged szamár szenved!' Magamban gondoltam, hogy ezt a 2,5 éves gyermek biztos nem érti, sebaj. Este, mondja drága fiam: "Anya, te szamár vagy, vidd a kocsit!" Hát..... ÉRTETTE! :)
Kiss-Adorján Noémi -Anya, nézd, fogtam egy katicát.
-Látom. Szegény meghalt.
-Nem halt meg! Csak kijött a belseje.
Kiss-Adorján Noémi -Anya, nézd, fogtam egy katicát.
-Látom. Szegény meghalt.
-Nem halt meg! Csak kijött a belseje.
Fóti Nóra "Anya, az előbb láttam egy hangot." (Dani, 3,5 éves)
Mónika Az én Kisfiam 20 hónapos, még nem sok mindent mond, de nagyon édesen, és viccesen becéz mosolyogva: "Nano, Anano" :)
Kunvári Andrásné Anya, emlékszel amikor bekentük karamellával a szememet? - Vikus
Kunvári András Apa, vigyázz a bőrödre! - Nomcsa
Iberpakerné Vigh Virág

Hajmosás után oda bújtam a lányomhoz,ő megszagolta ahajam és azt mondat:

Anya olyan  jó illatos a hajad,olyan birka illata van

Kissné Keresztes Andrea Sziasztok:)
Egyik este fürdéshez készülődtünk amikor a kislányom Lili megszólalt:
Anya,fürödjünk együtt!Te ülsz a dugóra,fájni fog?????:)))))
Léderer Kinga Öt éves Bálint mutat a két hónapos kishúgára: "Apa, Julika térbeli..."
Nagy Gábor Feleségem második gyermekünkkel volt várandós, már kezdett növekedni a pocakja, de még az alapruhatárából öltözködött. Egy reggel gondterhelten állt a szekrénye előtt, egyik ruhával sem volt megelégedve. A másfél éves kisfiúnk átrohant a szobájába, kikapott a szekrényéből egy pólóját és átnyújtotta feleségemnek: "Hoztam..."
Mericsné Papp Tünde Gyermek: - Anya, légy szíves, vedd ki a levesből, amik benne úsznak! (Ez volt a tojás.)
(Anya engedelmesen leszűrte gyermekének a levest.)
Gyermek (miután visszakapta az ételt): - Érdekes, most milyen üres az a leves!
...
Abonyi-Szabó Emese Nemsokára Kistesó kibújik anya pocakjából. Már vettünk Neki pelenkát, így nagyon boldog lesz! 
Nagyné Pott Krisztina Dávid szeretni a hasát. A Mama ezért gyakran készít Neki gesztenyekrémes piskótatekercset. Egyik vasárnapi ebéd után ismét a sütire kerül a sor, Mama tálal, mi pedig a 2 éves fiatalúrtól kérdezzük:
- Na milyen sütit kapcs ma, kisfiam?
- Májkrémeset.
...
Péterné Hencz Éva Újév napján két esztendős kislányunkkal lencsét ebédeltünk, amikor megkérdeztem tőle:
-Újév napján mi szeretnél lenni, szép vagy gazdag?
Mire Hédi azt válaszolta: -Csúnya!
Hochrein Katinka Anya, még jó hogy nem lánynak születtem, mert a melltartót igen nehéz felvenni!
Kiss Valéria

A minap, reggeli ébredésből az első mondata: "Anyán fehér bugyi van, Apán kék!" (még mindenki pizsamában) ... és rajtad Flóra? "Közepes" hangzott a válasz.

(Flóra 22 hónapos)

Csilla Egyik nap mellénk állt egy csuklós busz.
Barnus (5): Anya, utánfutós busz!!
Én: Ezt úgy hívják Barnus, hogy csuklós busz...
Barnus elgondolkodva: Akkor csuklik? :)
Kathreiner Tünde Egyik reggel - közvetlenül ébredés után - puszilkodás közben Dóri megszólalt: "Anya, olyan szagos a hangod!" 
Péterné Hencz Éva Kétéves kislányunk, Hédi imád rajzolni, főleg zsírkrétával és természetesen a falra. Amikor legutóbb rajtakaptam legújabb remekműve elkészítése után, megkérdeztem tőle:
-Hédi, mi az amit idefirkáltál a falra?
-Hát, művészet!
(persze néha fogalmunk sincs, honnan tud ilyen szavakat
Péterné Hencz Éva Uzsonnázunk, kétéves kislányunk, Hédi egyik kedvence a vajas-lekváros kenyér. Épp kentem neki a következő szelet kenyeret, amikor a következőt mondta: -Anya, nem kérek több lekvárt a kenyérre, mert fáj a derekam!
Kollárné Gerecs Nóra Lúciánk mondta,kb. 3-4 éves korában,családi fagyizás közben,miután látta,hogy Dédimamijának még alig fogyott az adagja:
-Dédi,most már cseréljünk,mert az enyém túl hideg!
Omódi-Kiss Borbála Férjem kisfiammal leugrott a közeli boltba prézliért. Hazatérve Janó fiam nagy örömmel kiáltotta: Anya, hoztunk neked elemorzsiát!
Másik: Vásároltunk pár élő baromfit és hazaszállítás közben Janó örvendezett: De jó, szedhetek nekik a kertben tyúkhurtot!
Farkas Éva Középső gyermekem mondta hogy az oviban május 1-ről beszélgettek,hogy mit ünneplünk ezen a napon.Mi itthon előtte nap említettük Nekik,hogy ezen a napon van apával az évfordulónk.Így Ő ezt emelte ki,hogy ezt ünnepeljük hogy anyáék 15 éve vannak együtt :
Kovács Csilla Anya! Én apát szeretem, de veled akarok aludni!
Lívi én sokas vagyok (sok éves=nagy)
Jakab Zsuzsa "Felkelt a nap, és a kukacom is."
Jakab Zsuzsa "Anya, bundás husit kérek". (azaz rántott husit :)
Jakab Zsuzsa "Anya, az hogy névnapon van, az azt jelenti, hogy van még egy születésnapom?"
Jakab Zsuzsa "Anya, vigyük haza a futrinkát!"
De kicsim, annak nincs mit enni a lakásban.
"Nem baj, majd mi etetjük."
JAVORA kATALIN Vendégségben, egy tavaszi napon, télen nem használt nyaralóban. Odajön 4 éves lányunk az asztalhoz, ahol ott ülnek vendégek a házigazdákkal együtt. Kezében 6 - 7 Katica-bogár. Kérdezzük, ezt hogyan sikerült összeszednie? Erre ő: "A szobában hevertek mind. Itt sose takarítanak!"  :)
Nagy Krisztina Eső után Bálint a kertben:
Anya hápci (virág) sír!!!!!
Tóthné László Andrea "Anya! Jobban szeretlek, mint a rohadt káposztát!" 
Csatlósné Pálmai Krisztina Egyik nap megölelgettem (akkor még) 6 éves kislányomat és mondtam Neki:
Nagyon szeretlek, Te vagy a legfontosabb Nekem.
Erre Ő: Te sokkal fontosabb vagy.
Hogyhogy? kérdem.
Ha Te nem születtél volna meg, akkor én nem lennék, úgyhogy Te vagy a fontosabb! ♥
Illés Tünde Remélem Mami beteg vagy, majd Én meggyógyítalak!
Ábrahám Krisztina Anya, eldöntöttem, hogy mostantól jó leszek és szót fogadok. És ha nem sikerül, majd újra próbálom. 
Szabó Ágnes Akkor láttam, amikor még nem aludott a szemem.
Siklósiné Csaba Éva Nem mai a történet...kisfiam beszélni tanult és gondok voltak az "l" betűvel. Mondd hogy viziló...vizijó, neeem viziló...vizijó, így nem jó...mire rávágta VIZIPACI :)
Pap Rita Kislányom 2,5 éves koráig szopizott! Egyik este a mese közben megkérdezte tőlem: - Anyuci! Elfogyott a tejcsi a cicidből? - Igen! - válaszoltam.
- Jaaaajjjj anyuci....ki szívta ki?
:)
Hegyi Dorottya Anyu, nézd, ott vannak a majomlett lányok! (Mivel a mazsorett-nek nincs semmi értelme...)
Nagyné Kütsön Kata "Ha nagy leszek,elmegyek Egyiptomba, és születik nekem kisJézuskám.Lesz egy Szent József, és épít nekem egy Betlehemet."Kata, 3 éves
Jeklné Andrics Tünde Bence fiam mondta:Anya hol van a fejünkben a keringő?? (a forgóra gondolt)
Jeklné Andrics Tünde - Apa, taníts meg engem is hegeszteni!
- Majd, ha nagyobb leszel.
- De apa most taníts meg, mert mire nagy leszek, elfelejtem.- 6 évesen. 
Jeklné Andrics Tünde 6 éves kisfiamnak mondom, hogy tanuljon sokat, hogy  a diploma után legyen doktorátusa. - Nem, boltulátusom lesz!- mondja ő.
Jeklné Andrics Tünde Bence 3 évesen az úthengerre azt mondta, hogy: HENGURU
Jeklné Andrics Tünde Anya, menjünk a távolsági busszal a távolba!- modta Bence 3évesen.
Jeklné Andrics Tünde Emese kislányom első szavai: szanszó- szandáll
                             titasz - tiszta
                             mécece - mégegyszer
                            teste  - kecske
                             kalacs - kalapács
                             pepi   - lepke
Jeklné Andrics Tünde 2 évesen Emese mondta: bakacsó - babakocsi
                       megboncsó - megbontani
                       sikekü - sikerült
                       töszö szépe - köszönöm szépen
                       valahoha -valahova
Jeklné Andrics Tünde 3 évesen megkérdeztem Emese kislányomat, szerinte milyen színe van az ablaknak? - Másfehér- válaszolta komolyan, az átlátszó helyett.
Csécs Ferencné A nagypapa segít a tavaszi kerti munkálatokban, és kérdezi a 3 éves kis unokáját. Ki dobálta bele a kavicsot a vashordóba? Mire , Csongi válaszol: TUDOD PAPA , NAGY SZÉL VOLT ÉS BELEFÚJTA AZT A SOK KAVICSOT. 
Somogyváriné Török Ildikó Dominik kisfiam mondta egyszer, amikor valamit nem kapott meg, mert nem volt elég pénzünk. Akkor 6 éves volt. Ma van a 8. születésnapja.
"Aki kevés pénzt akar keresni, annak a kórházba kell menni dolgozni."
Horváth Anita Két és fél éves kisfiam rám nyitott zuhanyzás közben. Megdöbbenve így szólt:
-Anyu,neked nincs fütyid!
- Nincsen kisfiam, a lányoknak nincsen.
Erre vigasztalóan megsimogatta a karomat:
- Ne szomorkodj, feneked azért van! 
Kurtán Mónika A lányom sokat emlegetett szava akkor keletkezett, amikor nagybátyjának segített a szerves kémia szigorlatra tanulni és a cikloaddíció szóból "DISZI-DOSZÓ"  lett.
Pálfalvi Ivett- Iván Zoltánné

Julcsi lányom 3 éves. Most van abban a korszakban, hogy mindent magába szív, mint egy szivacs.Így történ ebben az esetben is.

Mivel vidéken élünk, nálunk nem csak a háziállatok látogatnak be az udvarba, hanem bizony néha rókát is látunk....És mikor a saját kukoricásunkból jött egy elő, bizony Julcsi is megijedt, a mamával együtt...azóta csak azt kell kérdezni tőle: Mit csinált a mama, mikor jött a róka?.. Julcsi boldogan felel..:  Visongott, és majd bepisilt....de rajtam volt pelus...

Bäckerné Tassy Ildikó Bäcker Blanka Lili (most 5,5 éves):
* 3 és fél éves korában mondta, amikor - azt gondolván, hogy már elaludt -, lekapcsoltam a szobájában a villanyt: "Anya, így nem látok aludni!"
* nemrég, tehát 5 és fél évesen mondta, miközben nézegettem az óvoda honlapját, aminek bonyolultabb címét sose mondtam neki: "Anya, ezt az óvoda.hu-n olvastad?"
* 4 éves korában a dadus néninek válaszolta arra a kérdésre, hogy van a nagymamája, aki éppen aznap utazott el a barátnőihez: "A mama barátnőzik, te ezt nem tudtad?"
Herczeg Alexandra " Anya téged szeretlek a legjobban,mert neked van a legtöbb hajad " :)
Koreny Róbertné - Apa! Hol van a mama?
- Elment a Margitszigetre jógázni.
- Neeeeeem! Nem ment el a Margit nénivel horgászni!!!!!!!!! :D
Szabó Viktorné Óvodából hazafele kérdezem kisfiamat, hogy telt a napja...beszélgetünk, mondja, hogy jól érezte magát, majd megjegyzi:
Anya, nekem jókedvű az életem!
Koreny Róbertné - Anya!
- Igen?
- Kérek szépen még MENŐkájast a kenyeremre! (kenőmájast akart mondani :D )
Kálovics-Kovács Tünde Anya, ha a doktor néni azt mondja, hogy egész héten nem mehetek oviba, akkor teljesítjük a kívánságát?
Nagy Otília Erik fiam mondta: "Anya, én sokkal jobban szeretlek téged, mint ahogy te szeretsz engem, mert én szoktam utánad sírni, te meg nem szoktál énutánam."
Huszné Sebők Orsolya Szavak megnevezése gyermeknyelven:(Husz Vendel László, 3 éves)
-gólyás leves=gulyás leves
-bibi folyadék=vér
-mag nélküli cseresznye=málna
-édes zacsi=lekváros táska
Huszné Sebők Orsolya Nagyszülők anyanyelvünk legszebb szavaira tanítgatták Vendelt: Édesapa, Édesanya.
Egyszer kérdezi tőlem: Mikor jön Édesnagyanyó?
Huszné Sebők Orsolya Esti pakolásnál az eltűnt csavarhúzó után kutatnak. Apa kérdi tőle:
-Hová tetted, emlékezz vissza egy kicsit!
Kis gondolkodás után jött  a válasz:
-A bő bugyogód fenekébe!
Takács Noémi Zsófi lányunk vidéki nagyszüleinél marad Peti fiúnk lágyéksérv műtétje miatt. Így búcsúzik: „Nekem HIÁNYZANI FOGTOK. Mind a 4-en. Apa, Te (vagyis én, Anya), Peti és a tejcsijeid.”
Hiába no, aki több mint 29 hónapig igény szerint szoptat, annak külön életet él a keble is :-)
Huszné Sebők Orsolya Apó a kamrából kitette a meglévő hókupac tetejére a megszáradt tököket, hogy elvigyük a komposztra. Mikor Vendel kiment az udvarra, boldogan szaladt vissza hozzám:
"Anya, most már tényleg nagyon közel van a tavasz, a hó alól kibújtak a tökök!"
Takács Noémi Tavaly nyáron történt: egyik reggel almát találtam a francia ágy melletti éjjeli szekrényen – érdeklődök, hogy került az oda? Zsófi válasza: „Azt Apának készítettem oda, hogy ha éhes, akkor álmában ehessen.” Megjegyzés: Apa éjjeli műszakból esett haza amikor végzett.
Takács Noémi 4,5 évesen közölte velem Zsófi: „Anya, mikor Te is öreg leszel, Te is Nagymama leszel! Most még Anyuka vagy!” Korrekt :-)
Takács Noémi Egy nyári reggel (2012-ben) Zsófi hercegnőnek öltözik be és míg a haját rendezem, így szól az öcsikéjéhez: „Peti, HA HERCEG SZERETNÉL LENNI, akkor SZÓLJÁL. Szép nadrág… „ sorolja édesen (azt hittem, hogy csiribí-csiribá következik).
Takács Noémi Új ovi lányunk életében: a nemek aránya az átlagoshoz viszonyítva fordított: több a fiú! 4,4 éves Zsófi hozzáfűzi: „Több közül tudok választani, hogy kit veszek el feleségül.” :-)
Takács Noémi Peti (8 hónaposan) el volt anyátlanodva, mivel én a fürdőszobában voltam. A konyhába vezetett első utam a szemeteshez, amit igen nehezményezett s azonnal heves sírásban tört ki. Apja tett valami megjegyzést, mire mondtam neki, hogy ez korjellegzetesség, nem ér kinevetni ezért szegényt. Elismerte.
Hozzátettem még, hogy „Anya csak egy van.”
A Kisvakondot néző Zsófi pedig így zárta a jelenetet, a világ legtermészetesebb módján: „ENGEMBŐL IS 1 VAN.”
Takács Noémi Apjához intézi (közel 4 évesen) Zsófi lányunk szavait: „Várjál, mondok valamit. Én is ugyanazt szeretném csinálni, mint a felnőttek. Én is állva szeretnék zuhanyozni.” (na jó, azt lehet)
Takács Noémi A fürdőben készülődök, Zsócinak mutatom a hajböndörítő gépet, tetszik neki, majd szalad a konyhába.
„Megyek, Apa, reggelit készíteni Veled, de előbb még egy kicsit Anyával foglalkoztam.”
Köszönöm! :-)))
Nagyné Szőnyi Tünde Az én kisfiam nem tudta kimondani a k betűt.A bátyja neve Ati azaz Attila,és azt kiabálja az Aki bújt aki nem helyett,hogy Ati bújt Ati nem megyek!Ez tök vicces és olyan aranyos a kis szájából!Nekünk ez a legviccesebb emlékünk Gergőkéről!
Szabó Regina Kisfiam nagy szeretettel nézegeti a barackfán a kis gyümölcskezdeményeket.
- Milyen aranyos! - kiált fel. - Olyan sima, olyan édi! Mindjárt sírok örömömben! ...
:) 
Füzesné Csike Noémi Egy kirándulás alkalmával történt a Tenkesen.Száguldó biciklisek haladtak el mellettünk.A férjem észrevett egy hőscincért a biciklisek útjában és félre akarta tenni nehogy eltapossák.Ekkor szólalt meg kislányunk,Délia:Hé, apa nehogy arrébb tedd,hiszen a hőscincér azért nem megy arrébb,mert ő egy igazi hős! 
Balatoni Anna Anya:"Borka siess már, olyan lassú vagy, mint egy csiga..."
erre a tesója Domos(5éves):" Nem anya, a Borka olyan lassú, mint a ... a kismutató!":)
Andi "Nekünk csak képmutatós cédénk van"(DVD)
Kiss Anikó Kisebbik kislányom 1,5 éves volt, amikor egy este lefekvéskor valamit szopogatott. Nem tudtam kikérni a szájából. Altatós cicizés előtt a következő párbeszéd hangzott el:
- Köpd ki, kérlek, ami a szádban van!
- Nem.
- Hogyan akarsz akkor így szopizni?
- Hát, a cicidből.
Kiss Anikó 23 hónapos volt a nagylányom, amikor mellém állt, megsimogatta a hajam, és azt mondta:
- Szép vagy, mami!
Majd a kezemet is megsimogatta és hozzátette:
- És a kezed is szép!
Nagy Kitti Marci fiam és apukája az Állattenyésztési Napokon megnézték az 530k kg-os óriás disznót. Mikor odaértek az ólhoz, a fiam megszólalt: "Apa, ez még nálad is nagyobb!"
Klics Zoltánné Hengl Anikó Petra kérdezi a levesre:-Heiß(forró) még?
Erik válaszol:-Én nem hányok.(mivel Ő még nem tudott németül,valószínűleg azt értette:hánysz még?:))
Nagyné Kovács Csilla Kerti partin műanyag pohárból ittunk és az én 6 éves nagyfiam azt mondta, hogy nem szeretek ilyen pohárból inni, mert nem kényelmes a számnak. :)
Nagy Évi Dóri eszi a túró Rudit és (gondolom az ismerős ízek miatt jutott eszébe) belekezd egy történetbe: Amikor a Balatonon a MEGSZÁLLÁSHELYEN voltunk...... :))
Jakab Zsuzsa Anya, szőrös husit kérek! (bundásat,  rántottat)
dr Vad Ibolya Szaffi lányom 3 évesen mondókázik: "ciróka-maróka, mit főztél? kását! hova tetted? a padkára... HELYETT: HOVA TETTED A PATKÁNYOMAT? (megette a kiscicája!) Ebből is látszik, milyen logikus lények is a gyerekek.  
dr vad ibolya Reggeli készülődés hiányos öltözetben (mondhatni egy szál fogsorban): Szaffi lányom 3 évesen anya testén szemlélődik, és kérdez:
-Ha nagy leszek, ugye nekem is ekkora cicim lesz?
-Hát persze, talán még nagyobb is!
-És ugye nekem is szőrös puncim lesz?
-Minden bizonnyal, kislányom!
Azután felcsillanó szemmel, lelkesen hozzáteszi, miután anya már teljesen ellágyult a gyermek csodálatától:
-És anya, én is ugyanilyen HATALMAS hasat szeretnék!
Fazekasné Lovász Anikó Orsi lányom olyan 2,5 éves volt mikor ez a kis szösszenet elhangzott:
Kinder Bueno csokit adtam neki és a csomagolásban lévő második szeletet feltettem a polcra, hogy később jó lesz. A gyerek megette az adagját aztán elkezdett a polcra mutogatni. Megkérdeztem, hogy mit szeretne. A válasz: Kell barátja után menni.
Miklós Katalin A történet még 2011 decemberében, Karácsony előtt nem sokkal történt.
Megkérdeztem Eszter lányomat (aki akkor 2 éves 8 hónapos volt), hogy milyen színbe öltöztessük abban az évben a karácsonyfánkat, előtte sárga-arany színben pompázott. Kis gondolkodás után, Eszter odajött és azt kérdezte: Anyuka, Jézuskának milyen színben lesz idén a karácsonyfája?
Hát ettől összeszorult a torkom....
Pintér Erika Két testvér beszélget:
Matyi kérdezi:Botika neked,hogy lehet barna a szemed?
Boti válaszol:Nem tudom Anyának zöld a szeme,Apának meg barna,nem tudom,hogy lehet ez???
Matyi:A pizzás fiúnak milyen a szeme?
Várkonyi Krisztina Túl az Óperencián, túl a tengeren úszik egy nagy sváb gobárd tiszta meztelen keze lába megfázott és megfulladt mert nem tudott úszni :-)
-És ki tanította ezt neked?
- Hát szerinted???
Hete Barbara

Dávid: Képzeld anya, az egyik óvónénim annyira fiatal, hogy még fia sincsen.

(mondta ezt 3 fiam közül a középső :) )

Pónya Klára 6 éves Peti fiam egy barna galambot látott a szürkék között, majd felkiáltott: Nézd anya, limitált galamb!
Kovács B. Zita Emma 4 éves korában ezt a kérdést tette fel: "Anya, ha cukorbeteg leszek, ehetek diabéteszt?"
Kovács B. Zita 2 éves korában Bence, amikor lehorzsolta a térdét: "Teszel tapaszt a sebességemre?"
Simonné Kónya Judit Kisfiú felnéz a háztetőn lévő antennára, s azt mondja "Ana nézd égbe gereblye".
Barsyné Anikó Vakarózik a lábam 
Nyáriné Nagy Csilla

Nagyon villámlott és a kisfiam azt mondta rá:

Anya, nézd villámzik!

Kurják Timea 10 éves Ági valami homályos fejtegetés után: Nagyon rosszul tudok magyarázni. Ez baj, mert később, ha majd meg akarnak büntetni valami miatt, nem fogom tudni kimagyarázni.
Benedekné Varga Krisztina Csongor fiam aranyköpései:
Hm.megeszlek!-Csongi mondja:Anya nem kell engem megenni,nem vagyok én vacsora!
Anya,ez a víz jég forró!
A pénzzel nem játszunk piszkos!-Akkor kiveszem a bankkártyádat!
Hiszti után: Anya ugye most már nyugodt vagy!
Tegnapelőtt Csongi szerint:múltkornak a 2 napján
Kurják Timea

A 2 és fél éves Regő megkérdezte mi szól a rádióban. Mondtam: barokk zene.

Másnap főzzük a vacsorát, Regő a karomon, szól a Bartók Rádió ismét, Pavarotti énekel. Regő egyszer csak odamutat és mondja: Baromzene!

Benedekné Varga Krisztina Hm Megeszlek!-Anya nem kell engem megenni,nem vagyok én vacsora!
Anya,ez a víz jég forró!
Hiszti után: Anya ugye most már nyugodt vagy!
A pénzzel nem játszunk!-Akkor kiveszem a bankkártyádat!
Tegnapelőtt:Csongi szerint:múltkornak a 2.napján
Kurják Timea A 16 éves Sári, akinek minden reáltárgy kínaiul van, felkészült a kémia témazáróra. Mindenféle definíciókat bevágott oldalakon keresztül, mint egy verset, majd amikor megkönnyebbülten hozta haza a kikapott dolgozatot, megjegyezte:
- Olyan volt, mintha egy idegen nép himnuszát kellett volna megtanulnom egy nap alatt!
Kurják Timea Megy a hírek a rádióban. A bemondó után próbálok mondani egy hosszú arab nevet, kissé parodizálva, kábé így:
-Ahmenid az Al ah Abdul al Hakid.
Regő (2 és fél éves): - Kakilnod kell?
Schnell Zsuzsanna ..." Na jó! Engem már semmivel nem lehet kihozni a sodromból!! .... De csak azért, mert nem tudom mit jelent, a "kihozni a sodromból"....
:)))
Csíki Hanna 6 éves
Béla Petra Lányom 2 évesen utazott először autóval keresztül a pécsi Alagúton. Amikor áthaladtunk felkiáltott: 'Elbújtunk!'
Dudás Kata Cserebogár- cseresznyebogár,szolárium-szalámium,mert a fehér csövek olyanok,mint a szalámi
Szabó Mónika Két gyermekünk van:Réka(2,5 éves),Máté(8 éves)Fasírtgolyókat sütöttünk egyik nap.
Réka kérdezi:"Mit eszik Máté?"(Máté még éppen nem evett semmit.)
Máté Rékának:"Csak ásítok!"
Réka erre:"Én is kérek ÁSÍTÓT!"(...majd jóízűen megette a fasírtot.)
Pavelka Szilvia Panna (4 éves): "Anya, ma tél van vagy kedd??"
Guba Kata Egyik este Dávidomra (33 hónapos) adom a pizsijét. Ásít egy hatalmasat és persze bekönnyezik tőle a szeme.
Azt mondja erre: "Anya! Bepárásodott a szemem!"
Imádom a beszélőkéjét! ♥
Kállai Mónika Nálunk Emma a hupikékből sziamiaut " gyeremiaunak" hívja, miért is?? Persze anya csak anyanyanyesz.
Bölcsibe a gondozok altatás alatt az öregekröl beszéltek, majd bementek a terembe és: Itt jön egy öregasszony..
Emma elég mozgékony így néha becézzük: sajtkukacnak...ezek után ő is becézi az öccsét: öcsisajtnak!
Sajna mindkét nagymamánál most haltak meg a kutyusok, szerinte a mennyországba vannak, de mami ne aggódj, majd hozunk neked másikat volt a válasz. Ja és szerinte az angyalok kékek és mindig eltűnnek.
Kehidai termál recepciónal..előzékenyen 3x is elmondták hol van az étterem, lift stb majd Emma közölte, de én fürödni jöttem!!!
Remélem nektek is egy kis mostolyt csalt az arcotokra, a többit fel sem sorolnám mert mi minden nap mosolygunk valami.
Erdős Péterné 2 és fél éves kislányom ül az asztalnál.Fogja a Micimackós tányéralátétet és hebegve ezt mondja:
"-Ehz,ehz,ehz...(gondolkodóba esik)
-Ehz,ehz(mérgesebben)
-Ehz,MI EZ????
-Hát a micimackós tányéralátéted.
-Ja igen,a macinickós alátét!
Komka Viktória Húsvétkor a kertben tojásvadászatot rendeztünk. Az akkor 2 és fél éves lányom szedi-szedi a tojásokat egyszercsak megáll, csípőre teszi a kezét és mérgelődő arckifejezéssel felénk fordul: " Az anyja köcsögit, annyi tojást hozott a nyuszi, hogy nem győzök hajolgatni érte. Ès különben sem fér több a vödrömbe. A többit összeszedhetitek." Ezzel sarkon fordult és közölte ő addig megnézi milyen ajándékot kapott a nyuszitól.:)
Polányi Judit 3 kisfiam van Domi 8 éves,Boti 4 éves ,és Bálintka 6hónapos.Sétálni mentünk,Bálintkát kenguruban vittem,mikor haza értünk,kértem Domit segítsen kivenni belőle!!!Én fogtam a picit,ő meg húzta le a kengurut. Egy idő után megszólalt Domi...Anya ez nem jön ki,beszorult ,olyan kövér!!!
Sárosi-Wölbling Szilvia

MEGI: Anya ez milyen szalámi?

ANYA: Tavaszi szalámi kicsim!

MEGI: Nem emlékszem, hogy ettem én ilyet tavasszal!?

Pályi Gabi - Ki akasztotta fel Jézuskát a fogasra? (a keresztre gondolt 4 évesen)
Pályi Gabi - Anya, ha ezt megteszed nekem, én királlyá ütlek!
Pályi Gabi -Smst kaptam a fenekemtől, kaka írta, hogy durr. Mozognak a belecskéim. (4 éves)
Pályi Gabriella -Anya kiszorítod belőlem az élet vizét, ami bennem lötyög, hogy éljek. ( Botond 4 és fél évesen öleléskor)
Pályi Gabi

Hajnyírás, hajmosás és körömnyírás után:

- Tiszta úriember leszek!

(5 éves Botond)

Pályi Gabi Botond 6 éves, apának epeköve volt.
Így mondta: apakő.
Aztán fájt a hasa.
- Lehet, hogy nekem is apakövem van.
Pályi Gabi Botond 5 éves korában beszélgettünk az iskoláról.
- Nekem majd nem kell piros pont, mert az lányos szín.
Pályi Gabi Botond 5 éves, evés után:
- Azért törölöm a számat a blúzom ujjába, hogy anya is tudja, hogy mi volt az ebéd aznap az oviban.
Pályi Gabi Botond 5 évesen télapóval "beszélget":
-Ha nem fér bele a csizmámba az ajándék, nyugodtan tedd csak mellé!
lt Szombat reggel megy a versengés a két nagyobb gyerek (Hanga és Sebő) között a kicsi kegyeiért.
A legkisebb, a négyéves Borka némi zavart válogatás után így szól a bátyjához: "Nem tudok játszani veled, mert a Hanga már elhasznált engem!"
Mihály Viktória Kislányom kezébe vette a varázspálcát. Rákészült a varázslásra, legyintett a pálcával, majd amikor semmi nem történt, rám nézett és csodálkozva kérdezte: „Anya ez nem működik???”
Szaffnauer Mónika 8 éves kislányommal beszélgettünk:
- Anya, tudod van az a sorozat amit régen néztél, az miről szól?
- Melyikre gondolsz?
- Tudod, az az "Újszülött Feleségek"! Nem értem a címét...
Vancsó Zsuzsanna Anya nekem arra van szükségem, hogy kakiljak a WC-be. (2,5 éves a fiam)
Németi Ildikó A kisfiam jele a bölcsiben a gomba volt. Egyszer reklám volt a tévében, éppen a körömgomba elleni gyógyszert reklámozták. Mire Gergő megszólal:
- Nézd anya, ez is gomba, mint az én jelem!
Galán Andrea Ármin kisfiamnak, mivel van egy nővére, sokszor ezt kellett hallania:
- Te még ehhez kicsi vagy!
Ráadásul, ha lányos dolgot szeretett volna, akkor még ezt is:
- Ez nem neked való!
Egyik este nővérkéje megkérdezte, hogy miért nem esünk le a bolygónkról.
Elkezdtem nekik magyarázni a gravitációt. Egyszer Ármin felül az ágyában, és azt kérdezi:
- Anya, a gravitáció az nekem való?
Hanek Ferencné Boglárka nevű nagylányom amikor kezdte észrevenni a különbségeket a fiúk és a lányok között akkor megkérdezte a nagyapját:
Te papa, te fiú vagy?
Igen.-válaszolta a papa
Akkor neked kukid van?
Igen.
Megnézhetem?
Lázár Beáta Tomikával sétálunk, meglátunk egy varjút. Nézegeti, mondja, anyu, ott egy holló. Mondom- kisfiam, az nem holló, hanem varjú.
- Ja, tényleg, a holló limitált kiadás.
Lázár Beáta Tomika 4 évesen próbálja begombolni a ruháján a gombot, de csak nem sikerül: Hát, nem vagyok egy nagy gombász...
Márkus Helyei Nóra Kisfiam a vacsoránál: "Mama, tudok egy országot, ami csúnya szóval kezdődik: Csehszlovákia."
Én (akinek nem esett le elsőre): "Igen? És az miért?"
Ő: "Hát, mert Csesz-lovákia..."
Bölcsné Horváth Erzsébet Ádám még ovis volt. Valamiért el kezdett hisztizni! Ki hoztam a tükröt a fürdőszobából és mondtam neki. Nézd így nézel ki mikor hisztizel!
Rá nézett a tükörre és közölte velem dühösen! Egyáltalán nem látványos!
Kovács B. Zita Kisfiam bölcsis ruháiba alkoholos filccel szoktam berajzolni a jelét. Ma reggel új cipőt vett fel, közben megkérdezte: "Anya, sörös tollal rajzoltad a csigabigát?"
Harmat Beáta Kisfiam 6-7 éves lehetett, amikor fürdés közben felfedezett egy anyajegyet a hasán.
- Mami, ez itt mi? - kérdezte
- Anyajegy kicsim. - válaszoltam.
Kikerekedett szemekkel kérdezte:
- Mami, akkor én most anya leszek???
Mercsek Tímea Néhány éve hazafelé sétáltunk. Felnéztem az égre, s megszólaltam:
- Ott a Göncölszekér.
Mire a kisfiam
- Hogy fújta fel oda apa göncét a szél?
Mercsek Tímea Kisfiam hazaért az óvodából. A következő kérdéssel lepett meg minket:
- Hogy smink? (Hogy s mint akart lenni)
Mercsek Tímea Kisfiam most 7 éves. Kedvenc filmje a Star Wars. Amikor először látta, el akarta mesélni, mi történt. Így kezdte:
- Ment a Luke és a barátja, hangszóró (Han Solo helyett). 
Androvicsné Fajnár Anikó Drága 4 éves gyermekemmel reggel a Sp... pénztárnál sorban állva:
-Anya,fizethetek én?
-Persze!.......(adom a bankkártyám)
-De anya!Ez nem pénz!Ez egy kártya!
-.....(kezdem magyarázni)......Tudom,de a pénztáros néni majd bedugja egy gépbe...(és mielőtt befejezhetném)
-Tudom,tudom,pénzzé varázsolja.
:D
Banó Anita "Máskor meg azért voltam álmos, mert nyitva hagytam a szememet."
Banó Anita "A sors kiszabadította." (póni lovat)
Banó Anita "Olyan lassú vagy, mint eredetiben."
Pintér Andrea Reggeli készülődés közben apa rászól Lilire, hogyan akarsz ebben a cipőben emberek közé menni? Erre a két éves Adrián megkérdezi: Én is mehetek emberek közé? Igen, mehetsz, de most indulunk a bölcsibe.
Én nem akarok bölcsibe menni, én emberek közé megyek!
Simonné Farkas Zsuzsanna Milán két éves, gyurmázunk. Én gyúrom,mire Milán: Esetleg én is segíthetnék végre?  
Simonné Farkas Zsuzsanna Milán két és fél éves. Mamáéknál pakolja a párnákat, egyszer csak megszólal: Elbizonytalanodottam! 
Simonné Farkas Zsuzsanna Milán két és fél éves, Apa megy a boltba. Miló hisztizik, hogy vegyen neki Manny-t. Apa a boltból hoz egy autót. Miló: Ilyenre nem volt szükségem, ilyenem már van. Apa nem hozott Mannyt. 
Simonné Farkas Zsuzsanna Milán két és fél éves. Upc reklám a tv-ben. Miló: Anya, vegyünk olyat! Miért kell az neked? Miló: Meggyőztek! 
Simonné Farkas Zsuzsanna Milán majdnem három éves. Kint játszunk a hóban. Milán: Fújom a  habot! Mondom neki az nem hab, hanem hó. Mire ő: Összekeveredtem.
Simonné Farkas Zsuzsanna Milán majdnem három éves. Leesett a  játékkuka teteje. Milán. Én nem tudtam visszatenni. Csak próbálkoztam , próbálkoztam, de semmi nem jutott eszembe. 
Simonné Farkas Zsuzsanna Milán majdnem három éves. Dobál a plüssökkel. Eltalálja a fejem. Én: Na, lebombázod a fejem. Mire Ő: (legyintő kézmozdulattal) Á, nem kár érte! s
Simonné Farkas Zsuzsanna Milán három és fél éves. Sétálunk a nyaralás után. Egyszer csak felkiált: Anya, nézd milyen szép barna az a közmunkás kukás néni! De hogy lett ilyen szép barna? 
Simonné Farkas Zsuzsanna Miló három és fél éves. A Fornettis előtt bárszék van. Anya, nem ülsz rá? én: Nem. Milán, Miért, leszakad alattad? 
Simonné Farkas Zsuzsanna Milán négy éves. Anya én nem mondom el neked az ünnepségen(Anyák Napja) a verset. Mamának majd elmondom otthon, de neked nem, mert te úgyis tudod. 
Simonné Farkas Zsuzsanna Milán két és fél éves. Hamis gulyást főztem, egyszer csak szalad a csecsemő öccséhez: Zalán, te is érzed ezt a bűzt? 
Soós Brigitta

2 hetes öcsi pelenkázása közben megszólal az érdeklődő nővérke:

"Anya, az öcsinek miért van ott egy kicsi ujjacskája?"

Pálmai Eszter Ilyenkor, tavasszal rengeteg suszterbogarat lehet látni, sok össze van "ragadva". 3 éves kisfiam, mikor meglátta ezeket az "összeragadt" bogarakat, felkiáltott: nézd anya, tandembogár!
Almási Edina Izabella, rám mutatva:
"Ana, mi ez?"
"Anyajegy."
Majd saját anyajegyére mutat és közli:
"Nekem (is van) Izabejja jegy!"
Azóta is így van ez: anyának anyajegye van, apának apajegye, Izabellának Izabella jegye :o)
Mihály Andrea Másfél éves kislányommal a nagyobbik fiamért igyekeztünk az oviba. Késésben voltunk, és nem akart öltözni, ezért kicsit erőteljesebben szóltam rá.  Ezt meg is bántam, és amikor már a cipőjét húzta, azt mondtam neki: "Nagyon szomorú vagyok, hogy veszekednem kellett veled." Erre ő: "Nem baj anya, majd visszaboldogítalak!"
Csontos Edit (strandon): De anya, nekem leér a lábam, csak nem látszik ki a fejem!
Csontos Edit Nézd, mekkora emberdugó! (=tömeg a villamosmegállóban)
Csontos Edit

-Mit csinálsz, Anya, hogy ilyen nyers hús van idekészítve?

-Pörköltet galuskával.

-Miért, ez olyan hús, hogy galuskát lehet belőle csinálni?

Csontos Edit Mekkora siklóuborka! (=kígyóuborka)
Csontos Edit

(ötödikes). Apa kikérdezi tőle a természetismeret leckét. "Mit érdemes tudni a kétéltűek bőréről?"

- Semmit nem érdemes tudni róla.

Csontos Edit (wellness szállodában): Menjünk a borfürdőbe! (=pezsgőfürdőbe. Csak arra emlékezett, hogy valamilyen felnőttes italhoz hasonlít a neve.)
Csontos Edit Összehajtottam az íráslabirintust. (=térképet)
Csontos Edit De Anya! Én nem Laci bácsi vagyok, hanem Laci néni!
Csontos Edit Képzeld, Apa! Láttunk az állatkertben barackos disznót (=varacskos disznót)!
Csontos Edit (Csilla nyitogatja-csukogatja a nehéz faláda tetejét, és Zsófi fél, hogy Csilla becsípi a kezét:) Jaj, Csilla, tedd beljebb a kezed, mert horrort kapok!
Csontos Edit Anya! Csilla mindig piszkál, hogy hagyjam már békén!
Csontos Edit Mehetek én is az esküvőre, Anya?
Mehetsz.
Aaaaaa, és miért nem mehetek???
(Annyira rákészült, hogy nemleges választ kap, hogy nem is figyelt oda, csak az előre elkészített tiltakozását hangoztatta)
Csontos Edit Miért ezt a cipőt vesszük?
Mert ez vízálló.
Miért, a másik vízmenő?
Csontos Edit Apa, kapcsold ki a jegesztőt, nagyon hangos! (jegesztő=az autó szélvédőjének a belső párátlanítója, amit télen a jég leolvasztásának segítésére használunk)
Hegedüs Ilona Lányom a kerti hintán ülve magyarázta, miután épp végeztem a kutyagumi szedéssel.
-Anya, ha nagylány leszek, én szedem a kutyakakit, te meg kicsi leszel és hintázol.
Kovács Enikő Oli a bölcsiből hazafelé:
- Anya, vigyázz, kutyasár! Bele ne lépj!
- Kutyasár? Az micsoda?
- Hát...a kutyák odakakilnak a fűbe, nekünk pedig sáros lesz a csizmánk! 
Török Tímea Kisebbik lányom odajön hozzám: "Anya, Apa azt mondta, ha elmondom Neked amit szeretnék, lehet, hogy elájul a szíved!!" Háttérből apja: "ELLÁGYUL Gabikám, ellágyul!!" :)
Csontos Edit 3,5 éves kisfiam óvodás lett, és ennek egyik első következménye volt, hogy elkezdett harapni. Egyik nap nagyon csúnyán megharapta a nővérét. Erre felküldtem a szobájába gondolkodni (nálunk az a szabály, hogy mindenki annyi percig gondolkodik, ahány éves, így őneki három és fél percet kellett a szobájában töltenie). Szóval így szóltam hozzá: "Na, akkor most szépen felmész a szobádba, és elgondolkodsz azon, hogy szabad-e ilyet csinálni. És vigyázz, mert amikor lejössz, meg fogom kérdezni, hogy min gondolkodtál!" Majd az idő leteltekor felkiáltottam neki, hogy lejöhet a nappaliba, és amikor lejött, megkérdeztem: "Na, min gondolkodtál?" Erre ő, pityeregve: "Hát a dínós könyvön."
Kis Orsolya Dénes 4 éves: A csukladástól a csontjaim rázzák a hasam. 
Balog Reregina -Anya ,SZERETLEK!
-én is Drágám!
Pár pillanat múlva:
-Anya!SZERETLEK!
-Tudom Kicsim,az előbb már mondtad!
-Igen!De egyre jobban! :)
Balog Regina Kérdezem:
-Hogy vagy ilyen szép?
-Miattad van,mert ilyen szépen nevelsz!
Balog Regina Új cipőt kapott.Meglátja,nagy boldogan mondja:
-Óóóó de szép logopédus cipő!(van aki logopédushoz,van aki balettra jár az oviban-picit összekavarodott)
Balog Regina A kutyának száraz tápot szórok,mire nagy lelkendezve megszólal:
-Mit eszik,mogyorót?
Kormosné Nagy Eszter 4 éves kislányom kérdése:
-Anya!hogy született az első ember?
(próbáltam elmagyarázni az evolúciós elméletet leegyszerűsítve...)
-Szóval amikor te megszülettél te is kismajom voltál?
balog regina Doktorosat játszunk,sztetoszkóp a kezében,komolyan rám néz:
-Jó akkor most vedd föl a hangod(sóhajts! )
Kormosné Nagy Eszter 4 éves lányom mesélt lelkesen:
-Képzeld anya,szerelmes vagyok a Csongorba!és már összeházasodtunk!Ide költözhet hozzánk? 
Fehér Panna "Majd ha limlomosok (milliomosok) leszünk, elmegyünk sokat szállodába lakni."
Magó Piroska Vasaltam mikor 2 éves Jázminom odajött hozzám:
-Anya kéjek hamikát!
-Mindjárt végzek és vacsizunk, addig rágcsálj a kekszből!-adtam oda neki a kekszes tálkát.
Eltűnt a keksz társaságában a gyerekszobában, majd pár perc múlva megjelent az ajtóban, fenyegetőn mutatóujját magasra tartva:
-Ide figyelj Magó Pijoska! Éhes vagyok!
Ehhez a hivatalos felszólításhoz nem mertem kifogást találni...nevetve indultunk a konyhába. :)
Veizer Anita Kislányom 13 hónapos, imád szopizni. A minap csak mutogatott a cicimre és hümmögött erősen. Mire én: "Mit szeretnél, cicit? Akkor mondjad!" Zsozs válasza: "Há titi!"
:) :)
Balog Regina Kimegyünk a strandra,nézelődik,kérdezi:
-Ott is van medence?
-Igen,de ott inkább idősek fürödnek,mert az termál víz!
-Akkor Te ott leszel?-kérdezi(28 éves voltam akkor)
Balog Regina Parfümöket szagolgatunk a drogériában,apának keresgélünk.Türelmesen szagolgat,majd a 10. után odaszól:
-Jó,most már anyaszagot kérek!
Balog Regina A csecsemő kistestvérét leteszem az ágyra,erre megszólal a 3éves nővére:
-Húzd le a redőnyt,mert belelóg a szemébe a nap!
Magó Piroska Dominik fiam 1,5 éves lehetett (ma már 10) mikor séta közben tanítgattuk neki:
-Nézd madár, mondd te is pi-pi
Egyik este Erdei Zsolt mérkőzése volt a tv-ben, mikor meghallotta, hogy ma este Madár ellenfele...
Odaszaladt a készülékhez:
-Anya nédd pipiiii
Balog Regina Idén először vesszük elő a napernyőt,apa az asztal közepébe állítja.
Mirabel meglátja és lelkesen kiabál nekem:
-Nézd anya itt az asztal kapucnija!
Pethő Andrea -Adél miért nem fürödtél még meg?
-Megfürödtem csak nem vizeztem be magam!!:-)
Pethő Andrea -Anya kérek még cukorkát!
-Sokat ettél már többet már nem kapsz!
-Anya én nagyon aranyos vagyok hogy megengedem hogy adjál még nekem cukorkát!:-)
Pethő Andrea -Majd ha akkora lesz a Vince mint én voltam,csak kisebb!
Pethő Andrea -Nem akárkitől kaptuk ezt! Hanem a gazdája idegen!
Pethő Andrea Gépi, vegyes fagyit ettünk közösen!
-Na anya! Nyald vissza a vaniliát!
Kovácsné Németh Bernadett Réka(majdnem 5): -Én énekes leszek, vagy anyuka...
Anya:-Az jó.
Réka:-De inkább énekes, mert akkor nem lesz kicsim.
Anya:-Pedig ha van kicsid, az nagy boldogság. Én is boldog vagyok, hogy vagytok nekem.
Réka:-Igen, de ha sír és éjszaka van?
Anya: -Hát akkor nem alszol..
Réka: -Értem. Énekes leszek.
Buzsáki Diana Anya boldog vagyok, mert itthon vagyok otthon!
Langó Éva A fiam mikor kissebb volt nézegette a karomon lévő anyajegyet, majd megkérdezte: Anya mi ez? Majd miután válaszoltam, hogy anyajegy, odament édesanyámhoz és mondta, hogy a mamának is van mamajegy.
Langó Éva Egy alkalommal mikor orvosnál voltunk és hazafelé tartottunk, kisfiam már nagyon unta az utat, és megkérdezte: "Anya biztos, hogy erre lakunk?" 
Simonné Farkas Zsuzsanna Milán két éves, Anya veszi fel a melltartóját. Milán néz néz, megszólal: Felemeli! 
Simonné Farkas Zsuzsanna Milán négy éves. Este szaladgál, kérdem tőle: Nem  vagy még fáradt? Mire ő: Nem, tartós elem van bennem! 
Langó Éva Egy nagyon kínos betűcsere az óvodás fiamnál esett meg. Szóba kerültek a buszok, és a kisfiam megkérdezte, hogy milyen az a csuklós busz. Csak éppen az "u" betű helyett "i"-t használt. A mai napig nem tudom ezt hogy "okoskodta ki".
Pál Natália Nimród még nagyon pici volt, talán 1.5 éves, mikor a tv-s reklámok hatására, vásárlás közben rábökött egy doboz Tic-Tacra, és közölte: Bim-bam :) 
Vidáné Kassai Veronika

Középső, eleven gyermekem 8 évesen:
- Anya! A hangya honnan veszi a szárnyát?
- Úgy kel ki a tojásból. Vannak szárnyas és nem szárnyas hangyák - válaszoltam.
- És azt le tudja venni?
- Nem. Az hozzá tartozik.
- Pedig én láttam, hogy vitte a hóna alatt!
Még 3 éves korában, amikor az apát látta zuhanyozni:
- Apa! Neked mi van a puncidon?

Nagy lányom 4 évesen:
- Anya! Mit nézel?
- Semmit!
- Akkor mit csinálsz a szemeddel?

Csak úgy, 3, 4 évesen:
- Jaj! Elesett a lábam!

- Jött a kutya és akkor én nagyot ráásítottam és elfutott!
- Apa!Te vagy a ló!
- Réka! Ne húzd a hajamat!
- Apa! A hajad a kantár! És ne beszélj, mert a lovak nem beszélnek!

- Játszódjunk úgy, hogy én leszek a fagyista!

- Meghalt. A gonosz boszi halította meg!

Végül:
- Tudjátok mit kértem amikor semmit nem kértem?
- Nem!
- Azt!

Bálintné Fülöp Ágnes Anya:Jó lenne, ha sokat fújnád az orrod, mert én már nagyon szeretnék fagyizni!
Regina: Kifújtam az orrom, indulhatunk! Imádom a csavaros fagyit!
Magóné P. Csenge "Az én cicim kicsi a tiéd pedig izgalmas." Gordon fiam, 3 évesen
Miklós Henrietta Anya , te voltál már kómában?
(Talán 6 éves volt a fiam amikor megkérdezte tőlem.Egy dokumentum filmet nézett a tévében amiben a kómáról volt szó.) :)
Ildzsa Enikő

Mama a 3 éves unokájának: -Szeretlek.
Unoka: -Észrevettem.

Ugyanez a párbeszéd, csak egy másik alkalommal.
Válasz rá: -Nem mondod?!

Berta Zsanett 3 éves kislányom új hobbija az autó márka. Jött velünk szemben egy fehér Citroen.
-Anya, ez milyen autó volt?
én: -Citroen.
kislányom: Citrom ez? Dehát nem is sárga...
Szendrey Orsolya Édesanyámmal beszélgettünk mikor azt találtam mondani,hogy:
Mostanság az ingatlanárak a béka feneke alatt vannak.
Mire 11 hónapos kisfiam is megjegyezte: Brek!
Vörös Krisztina A kislányomnak kiestett a foga és mentünk volna fotózásra, kérdeztem tőle mikor menjünk? Erre a válasz: Szerintem 2 hét múlva kinő a fogam, akkor mehetünk! :)
Zekéné Lendvai Réka Panna lányom nem volt 3 éves, amikor ez a párbeszéd elhangzott közöttünk.
Anya, azaz én: Panna, neked semmi türelmed nincs!
Panna: De van Anya, csak most nem használom.
Péterné Hencz Éva Két éves kislányunk, Hédi belepisilt a bilibe, majd a következő fontos információt osztotta meg velem:
- A pisi sárga, mert sok répát ettem és tudok fütyülni!
varga Esztella születésnapja
Varga Tímea Kedvenc mesém a "Tatonka meséi", és megkértem az akkor 7 éves Petit, szóljon, ha kezdődik a tévében, mert anya is meg szeretné nézni. Egy alkalommal apa átkapcsolta a mesecsatornára a tévét, és pont akkor volt a záró képsora a mesének. Peti tényként közölte teljesen komolyan: "Nagyon sajnálom, de lekésted!"
Turcsány Veronika Három éves leányom, -Panka- mondja:
 "Okos állat a nest (nyest), de a madárkák LEGALÁBB nem zavarnak!..."
(egész télen egy nyestcsaláddal laktunk "együtt", majd könnyítésképpen madarak fészkeltek be a padlástérbe:)
Turcsány Veronika Kislányommal, Pankával beszélgetünk: "Ezt a cipőt majd az óvodában fogod hordani"
"Jövőre óvodás lesz a cipőm!" -örvendezik.:)
Turcsány Veronika Kislányom, Panka mondja: "Jól fogok viselkedni, majd ANGLIÁBAN!"
"Angliában?"-kérdezem. "Ezt honnan veszed??"
"Innen, a számból!" -mondja.:)
Turcsány Veronika Három éves Pankám nézegeti az ajándékát, s magyarázza az egybegyűlteknek: "Ezt a Nagymamától kaptam. Attól a Nagymamától, akinek nincsen tyúkja!":) 
Gulyás Judit

Gulyás Boti (szül.2010.08.05.) aranyköpései:

1.  Boti ebédel:
"Meeennyi lecsóóó! Egy, kettőőő, mindenütt vaaaan!"
feljegyezve: 2012.08.27-én

2. Porszívózás közben, a fiúk a földön autóznak:
Anya: "Ugye senki nem rágja a kábelt?"
Boti: "Neeem, csak fogjuk és rángatjuk!"
feljegyezve 2012.11.14-én

3. a kanapén ülve Botival az Animal Planetet nézzük:
"Anya, ott egy hatalmas tök! Akkora, mint egy csiga!"
egy perc múlva:
"Anya, ott egy hatalmas tök! Akkora, mint egy petymeg!"
egy perc múlva:
"Anya, ott egy hatalmas tök! Akkora, mint egy nagy nagy nagy tök!"
és ezzel a töktéma lezárva.
feljegyezve: 2013.03.22-én

4.
Én: "Ne tépd azt le onnan!" (Letépte) "Boti, ez nagy butaság volt!"
Boti: "Nem, anya, ez csak kicsi butaság volt!"
feljegyezve: 2013.03.16-án

5. Boti vacsoránál valamit rosszalkodik, mi rosszallóan nézünk:
"Apa, ne legyél morcos, mert félnek a madarak!"
feljegyezve: 2013.04.15-én

Szigeti-Csúcs Nikoletta Rendkívüli történelem óra:
Anyu, az úgy volt, hogy először volt az ősrobbanás, azután jöttek a dinoszauruszok azután született a Dédi.
Horváthné Illés Mónika Luca lányommal vágtuk fel a sütőtökös sütit. Erőt vett magán, megkóstolta, majd közölte: "finom anya, de nem annyira nyerő az íze." Kérdeztem, minek nyerő az íze, kislányom? Válasz: A RÁNTOTT HÚSNAK! 
Juhászné Szabadelló Rita Kislányom a sárgarépát "karambékának" hívta.
Antal Gabriella Adél lassan betöltötte a hatodik évét, amikor  beszélgettünk a kívánságokról, elmeséltem neki, hogy hamarabb teljesülnek, ha "dolgozik" értük, nem a nyárfaszöszöket kell elkapni hozzá. Mert ő úgy gondolta, ha elkapja a pelyheket, akkor teljesül egy kívándása.
  Kérdés tőle: -Anya, te mit kívántál gyerekkorodban?
  Én: -Klassz játékokat, meg a herceget (...mi mást)
  Adél: -És teljesült?
  Én: -Nem...
  Adél: -Akkor te nem dolgoztál? 
Antal Gabriella Apukának megvettük a szülinapi ajándékot, megbeszéltem a 6 éves csemeténkkel, hogy a meglepetésről csönd, lakat legyen a száján. Hazaúton kaptam a zsebembe 3 lakatkulcsot is, meg vagy ötször bezippzárazta a száját. Belépünk az ajtón, apuka áll velünk szemben, lánykánk első mondata:
 -Lakat van a számom, nem beszélek a meglepetésről!!!
Antal Gabriella Lányunk megkérdezte, hogy lesz valakinek sok pénze. Elmeséltük neki, hogy ahhoz  a legtöbb embernek rengeteget kell dolgoznia.
 Este apa mosogat.
 Lánykánk a következőt közli vele: -Örülj neki, hogy ilyen sok munkád van, legalább lesz sok pénzed!-közben betesz a csapba még egy tányért... 
Antal Gabriella

"Kedvesen" eltereltem a ház urát a konyhai lámpa alól, mondván a "nagy fejétől" nem látok semmit, nem tudok így húst darabolni.

 A konyhából végighallgattam az alábbi beszélgetést, melyet apukával folytatott:
  Apuka: -Adél, ki az okosabb, anya vagy én?
  Adél: -Anya!
  Apuka: -Adél, ki a szebb, anya vagy én?
  Adél: -Anya!
  Apuka: -Adél, kinek van nagyobb feje, anyának vagy nekem?
  Adél: -Neked!
 Vág az esze...

Kósa Veronika Kisfiam, Levente (5 éves) séta közben: "Anya, a lejtő ellentéte a felejtő?" :D 
Kósa Veronika Kisfiam, Levente (5 éves)"Anya, vidd magaddal a dolgozódba a plüss cicámat, hogy ne unatkozzál. Ott csak munka van, semmi más."
Kósa Veronika Reggeli bók (Levente 4 és fél évesen)
- Anya, mik ezek a piros pöttyök rajtad?
- Pattanások.
- És miért ilyen lukacsos a bőrödön?
- Hát, tudod, én már nem vagyok olyan fiatal, mint te.
- Az én bőröm is ilyen?
- Nem a tiéd nem.
Nézi, nézi az arcomat jó közelről, majd megszólal:
- Olyan, mint a büdös poloska bőre.
Kósa Veronika Anya: Hogy hívják ezt a gyűrűs bolygót?
Levente (4 éves): Varánusz
Kósa Veronika A vonaton egy utas megkérdezte kisfiamtól: Apukád hol van?
Levente (4 éves): Apa hegyez. (= hegyet mászik)
Kósa Veronika Levente 4 évesen: "Anya, amikor kisbaba voltam, téged választottalak anyukámnak. És pont ilyen aranyos anyukát szerettem volna magamnak." Majd kicsit később hozzátette: "Pont ilyen alacsonyat és kerek fejűt." 
Kósa Veronika Levente (4 éves) nagy plüss pónilovat kapott Húsvétra, amit elvittünk magunkkal egy hosszú hétvégés utazásra. A reggelihez a lovat is oda kellett ültetni az asztalhoz, a ló is kapott egy darab kenyeret reggelire. Amikor az asztalt pakoltam le, el akartam venni a ló ennivalóját is. Levente rámszólt:
- Azt ne, az a lóvé.
Baloghné Hegedüs Éva Öcsi fürdik(8 hónapos)és közben Lucával(4,5 éves)játszik.Lucám megszólal:Anya ugye milyen aranyos gyereket szültünk?
Paksiné Homoki Szilvia Bence lát a földön egy eldobott borosüveget. "Valaki elhagyta a borocskáját! Szerintem én!"
Paksiné Homoki Szilvia Március 15-i ünnepségről kérdezem a kiscsoportos fiam.
-"Mi volt az ünnepségen?"
-"A kiscsoportosok lengették a zászlót."
-"És a nagycsoportosok?"
-"A fiúk karddal harcoltak."
-"És a lányok?"
-"A lányok sírtak, mert elmentek a katonák!"
Demeter Adrienn A nagyobbik lánykám (5 éves)  éppen festegetett, büszkén kiáltott fel :
-Anya , én művész leszek, ha felnövök.
Majd ránézett a húgára aki éppen egy barbie baba fejét szerelte le.Majd közölte :
- A hugi meg orvos lesz :) 
Langó Éva Esténként általában nézzük a Barátok közt c. sorozatot. Abban van egy ikerpár, a Szabó ikrek, akik mindig valami rosszaságot csinálnak. Egyik este azt mondja nemek a fiam: "anya azért velem jobban jártál, nem? Én jó gyerek vagyok." :)
Telekiné Kiss Barbara Teleki Máté 4 éves: Máté: -Anya nem lesz senki a barátom!
                   Anya: -Nem baj kicsim játssz a Hugival /1 éves volt/
                    Máté: -Jaj neeee...én rendes gyerekkel
                    akarok játszani, olyan beszélőssel! :)            
Telekiné Kiss Barbara Teleki Máté 4 éves
-Apa látok egy tót!
-Mátécska azt nem úgy kell mondani, hogy tót, hanem tavat!
-Apa és a tavban vannak halak? :)
Ungvári Éva 5 évesem kérdezte tőlem:
- Mikor lesz 8 óra?
- Majd 2 óra múlva.
- Az messzebb van Szegednél is?
Magyari Nikoletta Ákos rajzol egy tollal. kifogyott a tinta.
"Na ebből is kifogyott a minta!"
Propszt Andrásné Van egy vizipipánk a polcon.3 éves kisfiam mondja: Tegyük fel a fényképet a pumpához.Mondom én: Milyen pumpához? Az vizipipa.Kisfiam: Jó akkor a vizipapához.
Farkas Andrea Hétvégi autózás közben Virág nevű lányom így kiált fel:Nézd anyu! Napernyősök potyognak az égből!!! Persze ezek ejtőernyősök voltak! 
Farkas Anrdrea Anya bibim van bematricázod?? 
Schleier Lászlóné

Három éves Ruben unokám a következő kedves mondattal lepett meg, miután a szemüvegemet lecseréltem:

- Mamikám, nagyon csinos vagy ebben a szemüvegben.

Ezzel a mondattal teljesen elkápráztatott és levett a lábamról.

Nagyné Sárközi Adrienn Mikor terhes voltam, többször említettem, hogy fáj a forgóm. 5 éves fiam, Máté egyszer mosdóba menet csípőjét fogva megszólal: -Jaj, a pörgőm de fáj, tudod, amit te is szoktál mondani!
Nagyné Sárközi Adrienn Hazafelé sétálva láttuk, hogy egy közelben lakó ismerős apuka ül a padon, mellette babakocsiban pár hónapos babájával. Máté (5 éves fiam) szerette volna megnézni, mondtam neki, halkan közelítsen, mert lehet, hogy a pici alszik. Máté odasettenkedett, benézett a kocsiba, majd édes bazsalygó hangon megszólalt: -Jaj de aranyosan alszik! És mi lesz, kisfiú, vagy kislány?
Nagyné Sárközi Adrienn

Máté (5 éves) zsörtölődik néha, mint egy öregember. Mikor ezt mondtam neki, így válaszolt:

-Nem vagyok én öreg!

-Hát akkor ki az öreg?-kérdeztem.

-Akinek nagyon bibis a lába és vérnyomása van!

Kelemenné Tóth Ágnes 5 éves lányom egyik nap boldogan jön elém és mondja: Anya van egy jó hírem! Kérdezem, tőle mi lenne az? Még mindíg dobog a szívem! :-D 
Nagyné Sárközi Adrienn

Egyik reggel nem volt kedvem felkelni, és mondtam Máténak (5 éves), hogy maci leszek, növesztek maci füleket, bundát, és téli álmot fogok aludni. Erre ő kétségbeesetten felkiáltott:

-Anya, az nem lehet! Az állatok nem így lesznek!

-Hanem hogy? -kérdeztem vissza.

-Azok mindegyik úgy lesz, hogy egy ugyanolyan tojja őket!

Nagyné Sárközi Adrienn

Máté apát oktatta:

-Apa, tudod miből van a párna?

-???

-Libaszőrből!

Nagyné Zana Krisztina Nézd anya! Egy anyapötty van a kezemen!
Nagyné Sárközi Adrienn

Máté 4 évesen megtalálta apa füldugóját, amit akkor használ, ha éjszakás műszak után gyerekzsivaj mellett próbál aludni. Örömében felkiáltott:

-Nézd anya, egy dugfülő!

Nagyné Sárközi Adrienn

Máté 4 évesen többször nézegette a földgömböt. Kérdezte:

-Apa, mi hol lakunk?

-Itt! -válaszolt apa Magyarországra mutatva.

-És hol az autónk? -kérdezte tovább érdeklődve.

Nagyné Sárközi Adrienn

Máté 4 évesen érdeklődött egyik esti fürdés alkalmával:

-Apa! Neked van cicid? Megnézhetem?...

A Dédinek is van cicije, olyan hosszú!

Nagyné Sárközi Adrienn

Máté 3 éves volt, egyik este hosszúra nyúlt a fürdés, és mondtam neki, hogy most már tényleg le kellene feküdni, mert este késő van.

- Megnézhetem? -kérdezi.

- Mit? -kérdeztem vissza értetlenül.

- Hát a későt!

Török Tímea

Gabi, hat éves lányom szereti a kütyüket nyomogatni, de én próbálom visszatartani. Apjával kezdi: "Apa, játszhatok Anya telefonján??" Apja: "Menj és kérdezd meg tőle". Gabi odasomfordál, ránéz az asztalon lévő telefonra, majd vigyorogva: "Szia Anya! Te is játszol?" (valahogy fel kell vezetni;))

Új játékot kapott a lányzó még négy évesen: Anya anyaaa! Egy repülő csészejaj!!
Csokis szívószál a kedvence: Anya, kérek szépen Szívószál Máriát! (Mánia, de annak nincs semmi értelme;)
Nagyobbik lányom 4 évesen kapott egy Kindertojást, a másik az éppen délutáni álmát alvó húgának volt félretéve. Bogi megette a sajátját, és nézi, nézi a másikat..Egyszer csak nem bírja tovább, felkapja, berohan a húgához: Gabi, Gabi ééébreed, kaptunk Kinder tojást, elfelezhetjük!!

Kovács Katalin

Levi (3) mondja 4 hónapos húgának:

Dórika baba, ügyesen, nagyfiúsan!

Én: Kisfiam, Dórinak azt kell mondani, hogy nagylányosan, mert ő lány!

Levi: Nem, ő hercegnő! :)

Bene Rita

Kedves szomszédunkal kávézunk egy déltán,mire Dominik megszólal:

Margit néni,mikor mész már haza?mert mi mennénk már a játszótérre!:)

Tóth Boglárka Bianka lányom 2,5 éves a muzsika tévét nézte egyik délután, aztán megszólalat: anya a fekete hajú mikulás énekel. (Zámbó Jimmy)
Kerekesné Váradi Mariann

Cipősboltból kifelé jövet Adél (4 éves)lányom hozza a neki szánt cipőt:

- Anya, megengedem ám, hogy te vidd a cipőmet! 

Kerekesné Váradi Mariann

Adél lányomtól megkérdezték: miért szereted az anyukádat?

Válasza: mert mindig ad nekem kakaót!

Kerekesné Váradi Mariann

Megkérdeztem a lányomtól:

- Adél, miért nem aludtál az oviban?

Válasza: - nem érek rá, sok a dolgom.

- És mit csináltál?

válasza: - összedúrtam az ágyneműmet... 

Ács Józsefné Zsanika mondta:úristen ez hülyeség:-) 
Simonné Farkas Zsuzsanna !éves kisfiammal kimentünk a repülőtérre, vártuk a nővéreméket. Korábban mentünk, hogy lássuk leszállni a gépet. Megálltunk és vártunk. Egyszer csak felkiált a kisfiam az éppen közeledő gépre mutatva:Nézd Anya, játékrepülővel jöttek. Mondanom se kell körülöttünk mindenki dőlt a kacagástól:)))
Fülöp Balázs Kisfiam 3.5 éves volt ,tv nézés közben, legózik! Reklámban következőket mondják (most hogy a nők kimentek beszéljünk a prosztata gyulladásról...) Mire fiam crossmotor ugratás!!! És a tévére néz, utánna meg rám. Nem kisfiam prosztata gyulladás! :-) 
Dr Csillagné Turbéki Bernadett

Gergő, a néger babánk beleesett a sáros pocsolyába...

Anya: ...én mondtam, hogy ne hozzuk el, de nem baj, majd otthon lemossuk róla a sarat.

Bogi sírva: Jaj, ne! Akkor lemegy a színe róla.

Mészáros Tamásné Antónia Kisfiam június 30-án tölti be a harmadik életévét. Két jóval nagyobb nővére is van, akik szinte egész nap angolul beszélnek vele azért, hogy megtanulja a nyelvet. Mindent megért és meg is csinál amit angolul kérnek tőle sőt, még a maga kis módján beszélget is angolul. Igen ám, de ezzel csak az a bibi, hogy magyarul az anyán meg az apán kívül nem hajlandó megszólalni, ha valamit kér, azt elmutogatja nekem,közben mondja angolul mert én nem beszélem a nyelvet. Abban reménykedünk, hogy ha oviba kerül szeptembertől, akkor majd a többi kisgyerek hatással lesz rá, és végre magyarul is megszólal. Most egyenlőre az angol nyelv a szimpatikusabb neki.
Dr Csillagné Turbéki Bernadett Bogika a csecsemő kistestvéréhez: Levente, nehogy lepisiljél, legszebb ruha van rajtam!
Dr Csillagné Turbéki Bernadett Esküvőn voltunk, Bogika még nem volt 4 éves, ő volt a koszorúslány. hazafelé jövet megjegyezte: Emese volt a legszebb igazi menyasszony, én meg a legszebb játékmenyasszony.
Dr Csillagné Turbéki Bernadett Kislányom a testvér-ügyekről:
Anya: Bogikám, legyen még egy kistesó?
Bogi: Igen!
Anya: ...és fiú legyen, vagy lány?
Bogi: Inkább csecsemő legyen, akit beteszünk a járókába...
********
"Anya, legyen még egy kistesó, aki hasonlít a Leventére, de lány legyen!"
********
"Levente, haragszom rád! Vedd tudomásul: Nem leszek a testvéred, csak a rokonod!"
********
"Levente, tele van a szandim tőled!"
********
Anya: Levike, nem szabad ilyen közelről nézni a tv-t!
Bogi: Bizony, mert megrándul a szemed!
********
Mami: Ez a Levente egy igazi vigyorgó!
Bogi: Olyan, mint egy ember!
*********
"Levente, húzd fel nyugodtan a cipődet, bújjál bele, nincs benne senki!"
dr Csillagné Turbéki Bernadett Kislányom az evésről, főzésről:
Anya: Én villásreggelit eszem.
Bogi: Én meg kanalasat.
****
Apa: Jó volt a hosszú-hétvége veled.
Bogi: ...de a mai vacsora csalódás volt.
Apa: Miért?
Bogi: Sokat kellett enni.
****
Szomszéd néni: Bogika, finom volt a pogácsa, amit küldtem?
Bogi: Igen. Apa ette meg.
****
Anya: Gyere, erre megyünk, útközben kapsz nápolyit.
Bogi: Én nagyon szeretem a nápolyit.
Anya: Tessék, vegyél...
Bogi: Anya, ez nápolyi?
***
Anya: túl száraz lett a pogácsa.
Bogi: Miért nem tettél hozzá több vizet
****
Bogi: Kérek még tejfölt a krumplira!
Anya: ...annyi sok tejföl van rajta...
Bogi: ...hát, nem elmondható...
****
Anya: Mi volt az ebéd az oviban?
Bogi: Kukta.
Anya: Milyen az a kukta?
Bogi: Lekvár van a belsejében.
Anya: Talán bukta.
Bogi: Lehet...
Dr Csillagné Turbéki Bernadett Kislányom az állatokról:
"Ha fut majd az utcán egy gepárd, én utánafutok, és ha gyorsabb vagyok, elkapom, és hazahozom. Azzal fogok aludni. alvóállatnak jó lesz."
****
"Nem félek a medvétől, mert az nem ugat."
****
"Anya, figyelj, az állatorvos is ember..."
****
Bogi: Egyszer majd elmegyek vadászni, és vadászok egy macskát.
Anya: Miért éppen macskát?
Bogi: ...hogy végre meg tudjak egyet símogatni.
****
Mami: Melyik állat tetszett legjobban az állatkertben?
Bogi: a kakas.
Mami: Miért, mit tudott, amit a többi állat nem?
Bogi: Kukorékolni.
****
Anya: Levikém, mondd a tevének, gyere ide, én vagyok a Csillag Levente!
Bogi: Én meg a Csillag Bogi...és teve, bemutatom a testvéremet, Leventét.
Varga-Kiss Anita A hároméves Anna rajzolt.
- Az eget színezd kékre, jó? - mondtam.
- Jó, Anya... De mi az az eg?
Dr Csillagné Turbéki Bernadett  Kislányom a jövőt tervezi ovis udvarlójával
Bogi: Anya, ha felnőtt leszek, és együtt lakunk majd a Milánnal, lehet, hogy lesz egy kiskutyánk. Csak azt nem tudom, a kiskutyát hogyan fogom megszülni.
Anya: ...de Bogi, a kiskutyát a kutyamama szüli...
Bogi: Jó, akkor előbb majd egy kutyamamát szülök.
Anya: De emberek csak embergyereket tudnak szülni.
Bogi: Ténylleg? ...és a kutya nincs a pocakunkban? ...akkor hogyan került a Panka kutya, meg a Zizi a gergőékhez?
Anya: Vették, vagy kapták őket.
Bogi: hol?
Anya: Te is láttad például a Fonyódi vásárban, volt sok eladó kutyus.
Bogi: Jó, akkor majd megveszem azt a vizslalányt, amit ott láttam.
Dr Csillagné Turbéki Bernadett

Kislányom az "ajándékosokról"

Anya: szerinted hoz a Levinek ajándékot a Jézuska?

Bogi: Igen, mert jó volt. Ha csomóra van kötve, majd te segítesz nekem kibontani a Levi ajándékát.
****
"Jézuska a misén lakik..."
****
Bogi: Tudod, mit szeretnék a mikulástól? egy igazi kiskutyát.

Anya: De te nem is szereted a kutyákat.

Bogi: Egy nam ugatósat.

Anya: de minden kutya ugat.

Bogi: Akkor egy igazi Micimackót, vagy egy igazi kotkodát.
***
Anya: és milyen színe volt annak a néger babának, amit kinéztél a játékboltban?

Bogi: nem emlékszem rá, de ha meghozza az egyik AJÁNDÉKOS, majd megmondom. Most már úgyis mindenhova kiteszik, hol vásárolhat a Mikulás.

****

Nagybácsi: Bogika, mit festettél húsvétkor a tojásokra?

Bogi: Hát festéket!

****

Bogi: A régi lakásban hozott egy kacsát a nyuszi.

Anya: Idén is jön. Mit hozzon?

Bogi: Kakilós babát.

****

Bogi: Jöjjön már a nyuszi, hozza azt a tekerős bringát!

Anya: Még nem jön, majd sokára...

Bogi: Nem tudja a dolgát ez a nyuszi.

****
Mami: Mit hozzon a Jézuska?

Bogi: Fellépőt, buszt, ENNIVALÓT...

****
Mami: Mit nem hozott meg a Jézuska?

Bogi: Kölesgolyót, pedig az kell nekem.

****

Anya: Fogadj szót, mert a Jézuska visszaviszi az ajándékokat.

Bogi: És aztán újra hozza.

****

"Mennyből az Angyal, széntani menne, de nincsen kenyere..."

****
"...van zsákomban minden érdekes..."

Kállai Mónika Emma mai mondása: " A Kuka azért esett el mert felmosott a Hófehérke."
De, szerinte a hattyúnak nincs értelme, de a KATTYÚNAK van...és minden vasárnap menni kell a Balcsi partra kattyút etetni.
Száraz Enikő Felkapincgálok a göböncre! - mondta lányunk egyéves korában egy városligeti dombocska tövében és felmászott rá :). (Azt jelentette, hogy felkapaszkodik, felmászik a dombra, amit ő gömbnek, gombócnak látott.)
Szabó Judi

-Mamuka! A cicának van köldöke.

-Dehogy van. A cicáknak nincs köldöke.

-De van! A fajka alatt.

Szabó Judi Tegnap hallottam:
Anya fasírtot adott Samunak ebédkor.
A  2 éves kisfiú közölte, hogy ez nem FAsírt, hanem HÚSírt!
Amennyiben ez az édes kis történet nyer, természetesen a szülőké a nyeremény. 
Hrabovszki Adrienn

Sztorik gyermekeim 2,5 éves korából:
Kristóf a délutáni alvásidőt előszeretettel töltötte ágyon ugrálással,fejenállással. Többszöri fegyelmezés után benyitottam a szobába: Kristóf, ez így nem lesz jó! Mégis, mit csinálják veled?!

Diétázz! - Ugrált tovább mosolyogva.

Fanni beteg volt, éjszakai ébredésnél kérdeztem tőle: Fannikám, hányingered van még?

Három!- szólt a panaszos válasz.
Luca 4 évesen nagyon fellelkesedett, hogy "nézzük meg a Star Borzot!" :-)

Tóthmárton Eszter

"- Bence, gyere öltözni.

- Nem megyek, tésztát gyúrok.

- Bence, gyere mááár!"

Gyerek megfordul, széttárja a karját és közli:

"- Anya, nem tudok menni, mert lisztes a kezem!" (2,5 éves)

Gyermek levett egy akármilyen könyvet a polcról, amiben nincsenek képek sem, csak szöveg:

- "Egyszer volt holnemvolt, hetedhétországon túl, az anyám elment a dolgozóba, találkozott egy ördöggel, aztán megijedt és elfutott világgá..."

Amikor a gyereknél a 100. próbálkozást teszed, hogy végre az ágyba feküdjön, akkor Ő még előáll egy ilyennel: " Mindjárt jövök anya, csak megnézem, hogy a zsiráfok hol jönnek..."

Bence rohangált, mint pók a falon, majd fejjel tompította a parkettát. "Auu" Futás tovább. Rögtön ezután ismét koppant egyet az asztal lábában. "Auu, a másik fejemet is beütöttem!" 

Bóni Tünde

Biciklizünk- elől az 5 éves Gergő két keréken, hátam mögött gyerekülésben a 3 éves Luca. Luca a kezével sepregeti le a hátamra szálló bogarakat.

- Köszönöm Luca - mondom. - Hát, ha már itt vagyok, leseprem, ne rajtad éljenek- válaszol. - Igen, jobb egy sima bőrű anya, mint egy pattanásos- szól hátra komolyan Gergő.

Bóni Tünde

4 éves Luca lányunk királylánynak öltözve elém lép:

- Kedves Anyám ! Szelektíven meghajolok előtted és így ajánlom föl meg le, hogy arany koronám és arany hajam van.

Bóni Tünde

Ebéd után Gergő ( 3 éves ) mosakodni megy a fürdőszobába.

- Ááááá- hallom-....majd- Anya, meg akarom nézni milyen belülről a pocakom.

Bóni Tünde

Pénteken Luca ( 3 és fél éves ) így búcsúzik az óvónénitől:

- Szia , majd holnap jövök! Ja, nem is holnap...majd megbukkanok valamikor...

Chronowski Nóra

A márciusi hóban a gyerekek az udvarra készülnek. A hétéves nagyfiú egykettőre felöltözik, és elindul kifelé apával, a hároméves Bencét anya öltözteti, ami lassabban megy, pedig már szaladna ő is szánkózni, hónyuszit építeni.

Anya: "Várj, kicsim, még rád adom a füles sapkát is."

Bence (kétségbeesetten): "Füles sapka jó meleg – VÁRJATOK MEG ENGEMET!"

Ragoncsa Andrea Kisfiam mikor először látott meztelencsigát, felkiáltott: Ott egy pucér csiga!
Tihanyi Imréné Marika

Ötödik gyermekünk névadó ünnepsége volt. Az ünnepély után Marietta lánykánk megkérdezte:

"Anyuka, mi lett a baba neve?"

"Imike"-mondtam.

"De hát az volt eddig is!"

Virág Tímea A 2,5 éves kislányomnak mondta az apukája, hogy olyan vékony vagy. Erre ő igen még a szél is elfúj.
Tóthmárton Eszter

-Kisfiam, holnap anyák napja lesz ám!

-Az jó, és mit eszünk? Anyatortát?

Podoletz Györgyi

Épp fürdeni készültünk Marcsi mamáéknál este és szó volt róla, hogy másnap reggel kimegyünk a piacra. Annyira ezen járt az esze, hogy áll pucéran a kád mellett és azt mondta:

"Pucéran nem megyünk piacra!"

Bogi lányom itt 2 és fél éves volt.

Zoltai Judit

- Apa, tudta előre, hogy ma lesz a ballagás?

- Persze.

- És jót sétáltatok?

***

Némi magyarázat után, hogy mi is az a ballagás:

- Apa, és akkor ha elballagtak, a lányok férjet, a fiúk meg feleséget keresnek maguknak?

Zoltai Judit

A kerti munka közben véletlenül elkapáltam egy hangyabolyt. Odahívtam a gyerekeket, hogy nézzék meg, hogyan bolydult fel a boly és hogyan cipelik a hangyák a bábokat - nagyon szeretik az én régi, 40 éves Tücsök és a hangyák mesekönyvemet.

Később a kisebbikem (3 éves) megkérdezte:

Anya, majd megnézegethetem a könyvedben is a hangyabojtot?

Zoltai Judit

Nagylányunk egyszer csak előállt a következő kérdéssel: Apának azért van téliszonya, mert nem szereti a hideget? És van nyáriszony is?

(Nem sokkal előtte beszéltünk róla, hogy Apának tériszonya van :) )

Pálfalvi Ivett- Iván Zoltánné Vásárolni voltunk a 3 éves Julcsival. Nagyon tetszett neki,a piac,a boltok, hogy egyik  boltból ki, a másikba be, és mindenhol vettünk valamit..Mikor hazaértünk közölte:  - Holnap is megyünk,de most majd a mamát visszük...ő fizet...:)
Nagy Évi - Anya! Van egy hipotézisem (!), szerintem a kagu azért nem tud repülni, sem úszni, mert arra használja a szárnyait, hogy szépnek mutassa magát. (Dóri, 6 éves)
Gálné Paragi Mónika

Épp bújócskáztunk otthon, amikor a következő kérdéssel léptem be a szobába:

- Lara, hol vagy??

Mire érkezett a válasz:

- Nem tudom...

Dénes Csilla Melinda

7 éves kislányom Csenge, az ölemben ült a számítógép előtt és azt mondta : Anyu, ha nekem is lesz facebookom, nem engedem majd, hogy játsszál rajta, mert te addigra öreg leszel.

Az ikertestvére Gergő, egy fogmosás után megkért, hogy legyek szíves megtörölni a szakállát is.

Mikor a legnagyobbat a most 9 éves Lacikámat vártuk, férjem nagy lelkesen csillogó szemekkel mesélte barátaink akkor körülbelül két éves kisfiának, Jakabnak, hogy: nekem is lesz ám kisbabám, ott van bent a pocakban és rámutatott a már gömbölyödő pocakomra. Jakab meg tágra nyílt szemekkel megkérdezte tőlem: Megetted a kicsi babát? 

Magó Piroska 2 éves Jázminom firkálja a dohányzóasztalt. Apa rálegyint a kezére: -Mit csinálsz? Mire lánykám-bocit rajzolok-és folytatja tovább -Szerinted miért csaptam a kezedre? -kérdi apa... Azt nem tudom-felkeli lánykám ... Mégis, szerinted most mit kellene csinálni?-próbálkozik apa...lányom válasza: Talán virágot? 
Lingli Rita

Panni:- Ádám sírt a bölcsiben!

Anya: - És miért sírt Ádám?

Panni:- Mert nem jutott neki motor!

Anya:-  És neked jutott?

Panni:- Igen, elvettem Ádámtól...

Pál Natália Nemzeti identitás :). A lassan 9 éves Nimródnak már kiskorától mesélek magyar mondákat, regéket, népmeséket. 4 éves kora óta meggyőződése, hogy ő Nimród fejedelemnek, a mondákból ismert Hunor és Magor édesapjának inkarnációja :). Pedig soha nem meséltem addig neki a reinkarnációról... Két napja pedig ezt közölte velem: "Anya, én hazai termék vagyok, mert itt, Magyarországon születtem" :D :)
Pál Natália "Én nem lehetek bárányhimlős!!!" Nimród 4 éves volt, mikor hallott a bárányhimlőről. Így reagált rá: " Én már sok helyen voltam, de sem égen, sem földön nem találkoztam eddig báránnyal, így én biztosan nem lehetek bárányhimlős" :D :)
Baloghné Megyeri Ilona Szóltam a kislányomnak, hogy most beszéltük meg Mamával telefonon, hogy holnap jönnek hozzánk. A kislányom rögtön kapcsolt, és kérte, hogy telefonáljunk a Mamának, hogy - "Ma van holnap!"
Baloghné Megyeri Ilona -"Képzeld, volt Anyának napja és Mamának napja, és volt Apának napja és Tatának napja!" (Nálunk egyenjogúság van.) 
Réz-Kéry Tímea  Anya, ha a kolléganőid, azt mondjàk a sütidre,hogy finom nem mondanak igazat csak nem akarnak megbántani!!!!
Pál Natália

Nimród ovis korában úgy határozott, költő lesz, és folyton verseket diktált le nekem :). Íme az egyik költemény:

"Napocska, napocska, itt a tél és hideg van,

Valamit csináljál velem,

Én fázok.

Süssön jó napsugár,

Akkor mehetünk mindenhova kirándulni.

Úgy legyen, úgy legyen!

Még akkor a kiránduláskor

Lehessen strandra menni."

Pál Natália 3 évesen mondta Nimród: "Nincsen szakállam, nincs bajuszom, szép mosolygós arcom van" :D
Pál Natália Nimród kedvenc plüssállatai a nyulak voltak, abból is a fő-fő kedvenc maga a Zeze (ami tulajdonképpen Nyuszi-t jelentett az ő nyelvén). És mivel a nyuszi neve Zeze, számára evidens volt, hogy a kakaó pedig zezeó, a Nesquik-nyuszi miatt...
Pál Natália Az akkor három éves Nimród két kezébe fogta arcomat, jól körbeforgatta, majd közölte, hogy most már biztosan világítva forognak a fejem körül a csillagok :)
Pál Natália 2 éves Nimród hozza hajkeféjét, hogy most ő fésül engem. Kibontom a hajam, közben mutatom, milyen hosszú. "fésülget" kicsit, majd közli, hoy szép pici hajam lett ... :D :D
Horváth Gabriella "De csak a szorulós macik szeretik a mézet." - mondta ezt gyermekem, akinek a Micimackó volt akkor a kedvence, és igen nagy élménnyel nézte mindig azt a részt, amikor Micimackó beszorult a nyuszi házába. 
Barsyné Anikó Elmúlt a lábamról a kosz (meggyógyult a sebe)
Barsyné Anikó Meséltem neki, hogy mikor pici volt szoptattam. Erre kislányom: " anya te akkor tehén voltál? "
Barsyné Anikó Kislányom mondta: "ha én nagy leszek te meg pici akkor én is foglak simogatni"
Barsyné Anikó

Kislányomnak nagymama varrt pár ruhát.Egyszer mire hazajöttünk nyaralásból a nagypapa hintát készített neki. Kislányom rácsodálkozott és megkérdezte :

"ezt a papa varrta?"

Szakály Gerda

Zsombor most már 4 és fél éves, de 2 és fél éves kora óta kápráztat el bennünket. Az egyik az elsők közül: Apa autójában mindig volt tic-tac

"Az autóban van a sárga óra. A zöld óra csípős apa sem szereti."
"Zsombit is megcsípte a bogár. Anya megviszketi."

"Bocsánat anya, többet nem kenem be a számat fülzsírral" (szőlőzsír)

"dekakás ragasztó" decoupage

Pál Natália Nimród talán 3 éves volt, mikor hányt. Utána méltatlankodva közölte: "anya, én nem akarok többé a számon pisilni" :)
Szakály Gerda

Zsombor 3 éves volt, amikor apa elköltözött tőlünk:

-Anya, mi most egyen vagyunk?

-Nem, ketten vagyunk, te, meg én.

-Nem, mert Zsombi és anya az egy.

Anya, én mostantól felnőtt leszek és belelépek a csizmádba.

-Hadd nézzem, nem gyulladt be a füled? -kérdezem

-Deee! Vigyázz, nagyon forró! Nagyon ég, oltsd el!

Anyaaaa! Én annyira szeretlek, hogy azt sem tudom melyik a bal, meg a jobb.

Mondom neki: te dumaláda!

Nagy nevetés: mondd megint, hogy beszeládda!

-Anya! A kolbászok a nyakamban vannak?

-Nem, a torkodban.

-És van ott lámpa?

-Nincs, a kolbászoknak sötétben kell lemenniük a hasadba.

-Jó. Akkor ha én is kolbász leszek, én is sötétben fogok lekóbászolni.

Szakály Gerda Zsombi bújócskázik: "Bebújok a szekrénybe, de nem mondom meg hová!"
Pál Natália Torda még alig egy éves, nem csodagyerek, csak pont annyira, mint minden kisbaba. Tehát nem beszél pár szónál többet. Viszont tetteivel máris bizonyítja, hogy ő lehet az új Gerald Durrell :) Ugyanis már 1 napos korában a kórházban az ablak irányába tartotta a fülecskéjét, ha behallatszott a madarak füttye. Azóta ez a vonzalma fokozódott: az utcánk végén van egy iskola, az udvarán pár macsekkal. Ahányszor arra járunk, mindig meg KELL állnunk és bekukucskálnunk a kerítésen, a cicákat meglesendő. Sőt, újabban, ha útközben majszol valamit, az utolsó falatkákat a kezében szorongatja kitartóan, addig, amíg oda nem érünk a cicákhoz. Ahol végre vidám rikkantgatások közben megpróbálja a macskáknak bedobni kifli-, üres fagyitölcsér-, vagy egyéb hasonló finomság megmenekített csücskét :) :D
Szakály Gerda

-Anya! Láttad azt a kutyát? Szájkosár volt rajta.

-Igen, láttam. Szerinted miért kell rá szájkosár?

-Hát, az akkor kell, ha túlságosan sokat szövegel. 

Szakály Gerda

a mentő deszertet kapott (defektet)

Amikor a villamos elromlik, az emberek felszállnak a villamoskotló buszra. (villamospótló)

Elővettem az epilátort: "Jól van anya, nyugodtan daráld csak le a lábad."
Az Aldiban megszólalt a csengő, Zsombor jó hangosan: "Szerintem bankrablás van!"

Szakály Gerda

A mamával az őrangyalokról beszélgettek. Zsombi:Egyszer régen, amikor még összegömbölyödve aludtam anya hasában, akkor még láthatóak voltak az őrangyalok. (4 éves)

Zsombornak kötőhártya gyulladása van:

-Basszus! Semmit sem látok! Nagyon beteg a szemem. Tüdőgyulladása van a szememnek.

Szakály Gerda

Anya: -Gyerekkoromban megfájdult a hasam a tejtől.

- Kiskorodban, anya?

-igen, kiskoromban.

-És az mikor volt? Amikor Szent Márton született?

Szakály Gerda

Zsombi (4 éves)Január 2-án:

-Anya! Ma is lesz nekem valami a fa alatt?

-Nem. Tudod, már nincs karácsony.

-Jó, de akkor miért van még itt ez a fa?

Szakály Gerda

Zsombi (4 és fél éves) profi módon kezeli a számítógépet. Youtube, a video nem indult el, a gép lefagyott. A gyermek kicsit pánikba esett.

Próbáltam nyugtatni: -Nyugi, semmi baj, csak a bővítmény összeomlott.

- Jaj, még szerencse! Azt hittem a barátság omlott össze.

Szakály Gerda

Híradó, Benedek pápa, bíborosok. Zsombi:

JAj de jó! Mennyi Mikulás!

Szakály Gerda

Zsombor(4 és fél) Nils Holgersson elejét nézi:

"A rénszarvasokon nincsen télapó, pedig ott kellene lennie."

A suklós busznak azért van csuklója, mert a kanyarban mindig csuklania kell.

Hirmann Lászlóné

Ülünk a kislányommal Virággal a konyhában(5 éves). Látom nagyon gondolkozik. Egyszer csak megszólal:-Anyu mindenki meghal egyszer?

Mondom neki:-Igen kislányom,mindenki egyszer meghal. Tovább gondolkodik és azt mondja:-Nagyon fogom sajnálni magam ha meghalok!

Szakály Gerda

Zsombor(4 és fél):

Még sosem láttam igaziból szurikátát.Tényleg! Szúrós a szurikáta?

Zsombi látta, hogy egy kutya pacsit ad a gazdájának:

Anyaa! Az a kutya meg a bácsi kezet fogtak!

Szakály Gerda

Zsombi (4 és fél) nyelvi bravúrjai:

A matricák közül ki kell különbözíteni ami már nem kell.

Elcsudállok az álmékudástól.

Pintér Csilla Vacsora közben beszélgetünk,nagylányom, kisfiam és én. Bazsa elment délután apával anyósomhoz. Lányom: Játszottál a mámánál a Macival /mama kutyája/? Bazsa: nem én beszélgettem a mamával. Niki: Pedig Maci okos ám, megérti amit mondunk neki. Bazsi: Mért, a mama is megérti, ha mondok neki valamit.
Barkasziné Varga Rita A 3 éves kisfiam játék gitárral a kezében énekel... "Anya, most mit énekeljek? -Énekeld el a Paff, a bővös sárkányt. -De az nincs letöltve a gitárraˇ"
Mészáros Tamásné Antónia Kisfiam első igazán tisztán kiejtett szava: APA. Mivel a tesói apucinak és anyucinak szólítanak bennünket, így ő is próbálkozott míg több hét után sikerült is. Én is szerettem volna, ha ilyen kedvesen szólít, de ez még a mai napig sem sikerült neki, az anyu után valamiért nem tudja odakötni a "ci" ragocskát. Egyik nap játék közben megfeledkezve magáról úgy szólított, hogy "ANYAPUCI" amin még ő is meglepődött. Azóta én csak "ANYAPUCI" vagyok, de ezzel is megelégszem, mert borzasztó aranyosan hangzik az ő majdnem 3 éves pici szájából!!!
Szele Judit

Családi viszonyok magyarázása egy 5éves Dorkának:

-Anya, a Zsaninak kije a Szása?

-Az élettársa, tehát nem vette még feleségül..

-Nem vette??Akkor csak bérli???

Schmidtné Folk Ágnes Otthon tanítgatom a gyermekeimet németül. A 3 éves Emma kérdi nővérét: Hanna , kérsz enni ja vagy kérsz enni nein?
Schmidtné Folk Ágnes

3,5 éves Hanna lányommal beszélgetünk a születendő kistesóról.

-Tudod a pocakomban vízben van.-Mondom neki.

-És van rajta ruha,- kérdi Hanna

-Nincs. - anya

- És ha kijön a partra majd felöltözik? - Hanna

Tóth Lajos Attila ha nem lenne annyi fa ,akkor nem lenne olyan nagy szél sem?
bogdanovics dora nudista helyett  " nudlista"
Komjáti Viktória

Kristóf fiam nem szereti a tejet!

Apa egyik este megkérdezte tőle: - Kristóf, eszel velem vacsira tejbegrízt kakaóval!

Kis idő múlva jön a válasz: - Én csak begrízt kérek kakaóval, tejet nem!

Szabó-Meleg Edina

Én: Képzeld, angolul úgy mondjuk azt, h. anya, h. "mádör".

2 éves kislányom: Milyen madár anya???

Szabó-Meleg Edina

Én: Kicsim, kérsz kenőmájast?

Csanád: anya, az nem kenőmájas, hanem KENYÉRMÁJAS!

Dárdainé Betty

Egy párbeszéd köztem és gyerekem között egy iskolai nyílt napon:

-Tudod itt a gyerekek sokat énekelnek, majd lesz olyan aki hangszeren is megtanul játszani...

-Nem mindenki?!

-Nem, nem mindenki.

-Áh, értem már, szóval ők lesznek a hangtechnikusok!

- :-)))

Bárányné Frucht Éva Nagylányunk ősszel óvodás lett, perec jelét lelkesen rajzoltuk a ruháiba, fogkefére, stb... Kétéves húga bölcsis lett télen, cseresznye jelet kapott. Amikor megmutatta nekem a törölközőjét a fogason, a cseresznyére büszkén mondta: "enyém perecem!"
Bárányné Frucht Éva 2,5 évesen Timi kedvenc mondókája saját előadásában így hangzott: "Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet, sósat-sósat, jó ropogósat, aki vesz, nem lesz éhes!"
Szász Erzsébet Anya, a Napnak nem gyullad meg az ágya, mikor este lefekszik bele?
Szász Erzsébet Anya, a Napnak nem gyullad meg az ágya, mikor este lefekszik bele?
Dárdainé Betty

Egy párbeszéd köztem és gyerekem között egy iskolai nyílt napon:

-Tudod itt a gyerekek sokat énekelnek, majd lesz olyan aki hangszeren is megtanul játszani...

-Nem mindenki?!

-Nem, nem mindenki.

-Áh, értem már, szóval ők lesznek a hangtechnikusok!

- :-)))

Szabò Enikő

Anya gàzolj bele èrjük utol azt a kocsit.

Anya neked füstöl a hàtad -éppen kijöttem a zuhany alol .

Kisfiam higgy anyánk-nem én magamban hiszek.

Géczi Henrietta

"Anya,ha megnövök én is anyuka leszek?"

Igen kislányom, én pedig nagymama.

Anya nem akarok anyuka lenni, ne öregedj meg!

Jenőfiné Gergely Genovéva 3 éves kislányom hihetetlen megdöbbenéssel mondja kisfiam ünneplős cipőjének vásárlásakor: "De Anya... ez felnőttes!!!" :-D
Pajor Judit Unokahúgom alig várja kislányom megszületését: Mikor veszed már ki a hasadból a Fannit?
Vancsura-Szabó Nikoleta

Dédimamánkat látogattuk meg egy idős otthonban. A folyosón kifelé jövet benézett a fiam minden szobába és és sorolta :

- Itt a dédi lakik, itt egy öreg néni itt egy másik néni,...

 és végül egy sötét ruhás fejkendős néninél pedig:

- itt meg egy boszorkány lakik. :)

geresicsa Anyák napja alkalmából szabadnapot kaptam az 5 éves lányomtól: "Anya, ha megcsináltad a dolgod és játszottál velem, nem kell semmit csinálnod."
Baltaváriné Aradi Katalin

„Azért nem tudok köszönni, mert kesztyű van a kezemen” (az integetésre gondolt).

Megállapította, hogy „Anya punci, Apa fütyi, én pelus”

Apa, Te süket bolha vagy! (sükebóka helyett)

Bundáskenyeret ettünk, pár darab kicsit megpirult. Lili megszólal: „Ami be van rozsdásodva, azt ne add!”
Apa, nézhetek még lefekvés előtt Kiváncsi Fáncsit? Már nagyon késő van, kicsim, inkább holnap. „De Apa, olyan okos tudok lenni….meg Te is”

Valamit rosszul mondtam: „Anya, elkeveredett a nyelved”

Mellette hintázott egy kislány és megjegyezte, hogy Lili milyen ügyes, hogy ilyen kicsi és már tudja lökni magát. Erre Ő: „Én már nagy vagyok, kettő éves vagyok”. A kislány: Én meg 5. Mire Lilcsi: Az öt az sok, de a kettő is sok ám.

Egyik este lefekvés előtt kirohant puszit adni: „Jó éjt Anya, holnap találkozunk, és soha többé nem válunk el!”

Glant-Szabó Anita

A fürdőszobában szőke csíkokat festettem a hajamba, erre Csanád fiam bejön és azt kérdezi:

Anya, miért mustáros a fejed?

Glant-Szabó Anita

Csenge lányom tortáját díszítettük színes cukorkával, amikor Csanádra rászóltam, hogy ne torkoskodjon többet a cukorkából, mire ő:

"Ez nem cukorka, ez orvosság!"

Krausz Krisztina

Kitalálósdit játszunk. Palkó: "Anya, melyik állatra gondolok? Erdőben él" - itt jön a kör szűkítése - "sokat szokott bújócskázni a sünivel." Töröm, töröm a fejemet, egyszerűen nem ugrik be , vállat vonok. Magától értetődően: "Anya, hát a nyuszi." Megáll, szemét forgatja, majd: "vagy a róka."

 Hát hogy én ezt miért nem tudtam

Simonné Farkas Zsuzsanna Milán kutyakakit lát a  járdán. Megszólal: Na, ezzel letudom apát szülinapján:))))
Kránitz Eszter

5 éves kisfiam anyáknapján odaszaladt hozzám és közölte velem, hogy

"Anya, te vagy a világ legjobb anyukája!"

Megölelgettem, megpuszilgattam, majd amikor elengedtem megkérdezte:

"DE ANYA, EZ MIT JELENT?"

Kránitz Eszter

"ANYA! LESZAKADT A FELHŐ!"

Mondta meglepedten a kislányom, mikor egy dió méretű nyárfaszösz elröppent az orra előtt

Delbó Zsuzsanna

Kisfiammal a bölcsis uzsonnáról beszélgettünk. Ezt mondta:

"Egyszer nem eszem meg, egyszer megeszem. Így működnek a dolgok! :)"

Tóthné Kozma Zsuzsanna Levi kb. 1,5 éves volt, amikor a lovardában az egyik ló nagyot szellentett. Levi apára nézett és megszólalt: "Aapaaaa!!!" :)
Kovàcsnè Dóra

Kislànyom a rendrakàssal hadilàbon àll.A legkülönbözőbb kifogàsogat talàlja ki......

Legutóbb a babàjàt ölelgetve ûlt a nappaliban,amikor arra kèrtem,hogy pakoljon ôssze maga utàn.Mire ő sírí hangon közölte: -Anya,nem tehetem!Jèzust tartom a karomban!

Kovàcsnè Dóra Esti programra kèszültûnk a fèrjemmel,így a gyerekeknek a mamànàl kellett aludniuk.Ezt 5 èves lànyom nem igazàn szereti,annak ellenère,hogy szeret a nagyszülőknèl lenni.Nem akar semmiből kimaradni... :-) Elmagyaràztuk,hogy a szülőknek is kell külön program,amikor csak ketten mennek el,amikor egyedül lehetnek,beszèlgethetnek...stb.Türelmesen hallgatta,majd felsóhajtott: " AAAAH!Màr megint az a hülye romantika!
Tóthné Kozma Zsuzsanna Az első alkalommal, amikor télikabát, sál, sapka helyett végre tavaszi kabátot vehettünk fel, a nyakamba egy mintás kendőt is kötöttem. Levi ( 2 éves múlt) nézi egy ideig, aztán megkérdezi: "Anya! Miért vettél fel egy terítőt a nyakadba??"
Eperiné Bán Anita Anyák napja előtti pénteken férjem egész délután tanította Kópét, hogy mondja, boldog anyák napját. Természetesen Kópé nem volt hajlandó (ha valamit erőltetünk, csak azért sem...), így a bölcsis nénik által készített szép kis ajándékot is csak megnézhettem, mert nem akart megválni tőle. Viszont szombaton reggel megtört a jég és magától hozott nekem ajándékot a konyhába, és mondta, hogy boldog anyák napját. Igaz egy nappal korábban mint kellett volna, és az ajándék az aznap vásárolt mosópor volt, amit nagy nehezen becipelt az előszobából... (2 éves)
Toth-Szilassi Klara

A Mosoni-Duna az mos.

A csuklos busz miert csuklik?

Toth-Szilassi Klara A sebes vonat azert sebes vonat, mert itt a sebe.
Csatlósné Pálmai Krisztina A könyvtárban gyerekrajz kiállítás volt, szebbnél szebb rajzokkal. Az egyik rajzon a csizmás kandúr meséjéből azt a rész szerepelt, mikor a szegénylegény fürdik a tóban és a király a királylánnyal jön a hintón. Dominikám (akkor 7 éves) nézegette a rajzot és megszólalt. Nekem ez a kerekesszék tetszik, mert olyan szépen ki van díszítve. :D
Csatlósné Pálmai Krisztina Gergőke (kistesó) már megvolt, mikor Dominika megjegyezte, hogy ha a kismama sok húst kíván, akkor fiú, ha sok gyümölcsöt, akkor lány várható. Mondtam, hogy lehet benne valami, mert én is kívántam a húst. Erre odafordult Gergőhöz, és azt mondta:  Látod Gergőke, a sok hús formálta ilyen férfiasra a fejedet. :D 
Csatlósné Pálmai Krisztina

Kérdem Dominikától, hogy Te voltál, aki vizet öntött apa samponjába?

Erre Ő: Lehet, hogy én voltam, de nem emlékszem rá, úgyhogy biztos nem én voltam.

Csatlósné Pálmai Krisztina

Egyik este kérdeztem Dominikámtól, hogy mit csinál. Erre Ő:

Játszom a babáimmal és a fantáziámmal. :D

Kovács Edina

Halász Judit koncerten voltunk a hétvégén.

Végetért a Bóbita című dal és tapsoltunk.

Niki lányom (aki 5 éves lesz a nyáron)felém fordult és csodálkozva de higgadtan megjegyezte:

A Halász Judit jobban tudja a szöveget mint én! 

Tóthné Kozma Zsuzsanna Levi 2,5 éves. Reggel, a frissen nyírt, harmatos fűben állva megállapítja: Apa nem jól nyírta le a füvet, mert vizes lett a szandálom. :) 
Simonné Farkas Zsuzsanna

Milán meccset néz Apával. Kérdi: Ezek románok?

Apa: Nem, miért?

Milán: Csak  mert olyan román fejük van! 

Simonné Farkas Zsuzsanna

Milán meccset néz Apával. Kérdi: Ezek románok?

Apa: Nem, miért?

Milán: Csak  mert olyan román fejük van! 

Simonné Farkas Zsuzsanna

Milán meccset néz Apával. Kérdi: Ezek románok?

Apa: Nem, miért?

Milán: Csak  mert olyan román fejük van! 

Simonné Farkas Zsuzsanna

Milán meccset néz Apával. Kérdi: Ezek románok?

Apa: Nem, miért?

Milán: Csak  mert olyan román fejük van! 

Simonné Farkas Zsuzsanna

Milán meccset néz Apával. Kérdi: Ezek románok?

Apa: Nem, miért?

Milán: Csak  mert olyan román fejük van! 

Simonné Farkas Zsuzsanna

Milán meccset néz Apával. Kérdi: Ezek románok?

Apa: Nem, miért?

Milán: Csak  mert olyan román fejük van! 

Tóthné Kozma Zsuzsanna

Levi 2 éves múlt. Télen, 20 cm-es hóban egy kis talicskát tolva indult el sétálni. Útközben találkoztunk egy (traktoros) falusi házaspárral. Beszélgetni kezdenének: "De ügyesen nyírod a füvet! Eljössz hozzánk is a fűnyíróddal? Nálunk is lenyírod a füvet?" Levi elgondolkodva rájuk néz: "Ez nem fűnyíró, ez TALICSKA!" :D

Döbbent csend, én elfordulva, csendben fuldoklom a röhögéstől... :)

Szabó Edit Ha az anyukáknak apukáknak lehet kisbabájuk, akkor én azonnal Pistié leszek és máris mi is készítünk egyet. Várj anyu, hogy is kell? - (3 és fél évesen)
Asztalos-Zsembery Eszter Kirándulunk. Bp. 4-es villamoson utazunk. A hangos bemondó a turisták számára fontosabb megállóknál angolul is bemondja a megálló nevét stb. A négyévesem három egymást követő, kevésbé fontos megálló után a zsúfolt délutáni csúcsforgalomban következő határozott és szabatos kijelentést teszi: "a néni most azért nem mondja, mert most nem ér rá, biztosan elfoglalt."
Magyari Nikoletta

Iker gyerekeim vannak, állandóan versenyeznek.

" Enyém anyám!"

Varga Éva

Kerecsen(1,5) kavicsokat dobál az udvaron. Mellette Tamás(8) a tesómtól kapott súlyzóval erősít... Kerecsen minden egyes dobáshoz koncentrál és mondja:-Eddd, tetó!! és mikor eldobja tapsol. :) Tomi megszólal:

-Kera én is tapsolnék, de bediliztek az izmaim.

(Én már ezen a ponton besírtam majdnem)

-Na elviszem a súlyzót! -és ezzel mögém sétál... visszafele meg szólal:

-Így születnek új izmok!

Kispál Gabriella

Zsófi:Anya,ha nem mehetek a játszóra az nekem olyan, mintha nem kapnék levegőt.

Anya:Na,akkor fogadj szót,különben nem kapsz levegőt...

Amarilla Szedtük a karalábét és közben pucoltunk a gyerekeknek,hogy egyenek,6,6, 4,8,13 évesek.Egyszer megszólal a 4 éves:én is kérek még karabellát.
Babodi Istvánné Boglárka lányom nyolc éves, harmadikos. A természetismeret témazáróban egy étrendet kellett összeállítani. Sajnos levont a tanító néni egy pontot,mert vacsorára a töltöttkáposztát írta be a gyerek. A tanító néni indoklása az volt, hogy az nehéz étel vacsorára. Az én lányom teljesen meglepődve, és csodálkozva reklamált, hogy miért nehéz étel, hát kicsik a töltelékek? 
Vargáné Bögi Veronika

Anya, én azért születtem, hogy boldog legyek, mosolyogjatok rám többet!

Varga Dororttya, 5 évesen

Siposné Bakó Anett Két kislány beszélgetnek , hogy apa öltönye milyen csinos. Erre megszólal az egyik lányka,hogy  --- Kérem apa nyakörvét---   a nyakkendőre.
Siposné Bakó Anett Két kislány beszélgetnek , hogy apa öltönye milyen csinos. Erre megszólal az egyik lányka,hogy  --- Kérem apa nyakörvét---   a nyakkendőre.
Pál Natália

Tegnap jó idő volt, kirándultunk egyet a város szélén lévő pókbangós réten. Nézegettük a növényeket-állatokat, mikor Nimród rámutatott egy növényre, és felkiáltott: - Hú, ez meg particsóka!

Kiderült, hogy az articsókára gondolt :), ami természetesen nem is él ott :D

Kurucz Ida

Kisfiamat 4 évesen ortopédiára vittem, ahol az orvos megállapította, hogy a fiam lúdtalpas. Este otthon a fiam nézegeti a lábát, majd megszólal:

- Anya én nem is vettem észre , hogy libalábas vagyok.

Kurucz Ida

Hétéves kisfiam megfázott, köhögött, így reggel nem vittem el iskolába, én elmentem dolgozni.A fiamra a nagymama vigyázott otthon. Amikor elmentem dolgozni, a fiam még aludt. Amikor felkelt, azt mondta a fiam a nagymamának, aki a konyhában volt.

-Mama!Anyát mindenhol kerestem,  kerestem a paplan alatt, kerestem az ágy alatt és nincs meg. Elment...akkor nekem nem kell iskolába mennem.

Füzesi Tünde Luca lányom 3 éves és egyszer nagymamájának azt mondta hogy :"Nagyi elviszel engünket is Miskolcra "? 
Lengyel Éva Ebédre csirke/kakas szíve volt a levesben. Csongor (5) megkérdezte, hogy miért barna a kakas szíve. Azt feleltem, hogy sajnos nem tudom. Kisfiamat nem zavarta tudatlanságom, ezt válaszolta: 'Nem baj Anya, majd megnézzük a kakas.hu-n'
M. Judit

3 éves kisfiam a nagyszülőknél volt,és a papával rendet raktak a pincében.Pakolás közben találtak egy régi tárgyat,mire a papa megszólalt:

- A mama ezzel dolgozott,mikor még kislány volt.

- Miért a mama volt kislány? - kérdezett vissza a fiam.

Később ugyan ezt velem is megtörtént.

M Judit

3 éves kisfiam rosszaságot csinált éppen,feldöntött-kiborított valamit,amiről tudta,hogy nem szabad.A mama rászólt:

- Ez buta dolog volt!

- Nem mama,nem buta dolog volt,hanem hülye játék volt!- jött a válasz.

M Judit

3 éves kisfiam keresett egy konkrét játékot,és segítséget kért tőlem,hogy megtalálja.Én elmondtam neki,hogy hol van,ő vissza a polchoz,de nem találta meg.

- Te nem pasiból vagy,hogy ott van az orrod előtt és nem látod?-kérdeztem tőle.

- Nem anya,én nem vagyok pasiból!- hangzott a válasz.

- Hanem miből vagy?-kérdeztem tőle megdöbbenve.

- Daniból vagyok!- jött a magának kikérő hangvételű válasz.

Törökné Mona Anikó 6 éves Regina lányom egy borongós tavaszi reggelen megkérdezte: Anya mikor lesz nyár? Dorka, a 3 éves, rögtön rávágta: Majd én megmondom: csütörtökön lesz szerda!
Huber Léna Andrea Az utcán sétáltunk. Az út macskakővel volt kirakva. Lotti lányom megkérdezte: Mami, mi ez az út? -Macskakő.- felelem. rövid gondolkodás után közli.: Aha, akkor ezt a macska rázta ki a bundájából? /Lotti 2,5-évesen)
Bakonyi Bernadett

2 éves kisfiam huncutkodott, mire én azt mondtam:

No nézd csak, miből lesz a cserebogár!

Mire Ő: Cseresznyéből ! 

Huber Léna Andrea Volt egy kedvenc péksüteményünk, amit rendszeresen vásároltunk. és csak úgy hívtuk egymás között, hogy pitty-putty. Egyszer Lotti azt mondta, ő már elég nagy és bemegy a pékhez vásárolni. Adtam neki pénzt és ő lelkesen bement. Majd kis idő múlva megjelent és azt mondta: Mami! Gyere be te is és mond meg a néninek, hogy adjon pitty-puttyot!
Makai Marianna

3 éves Zsófi:

-Anya a mamáék felraktak egy képet amin a Jézuska van és képzeld anya, megszúrta a kezét, vagyis nem a Jézuska, hanem a ...a a a kinek is anya? Tudod a Jézuska barátját, hogy is hívják?

_ anya: Isten

_ á igen az Istenkének, van ragtapaszunk itthon?

Makai Marianna

A 4 éves fiamnak mondom:

- Maxim, ne vicsorogj a húgodra, mert mindig azt hiszem, hogy bántani akarod!

- Jaj tudod Anya én nem akarom bántani, csak ilyenre csinálták az arcom!

Makai Marianna

5és fél éves fiam karácsonykor:

- Anya, anya, tudom már ki a legjobb barátom, a Jézuska, hihetetlen, hogy minden amire vágytam, be tudta szerezni! Vagy Te beszéltél vele??? Á az teljesen mindegy, a lényeg, h be tudta szerezni őket.....

Kovács B. Zita

Bence fiam (3 éves) tudja, csak papírra szabad rajzolni. Egyik reggel nézi, ahogy a szemceruzával kihúzom a szemem.

- Anya, te papírból vagy? 

Kovács B. Zita Szintén a 3 éves Bencével fordult elő, hogy kicsit beütötte a fejét, mire megszólalt: "agyizzadásom lett".
Kovacs Katalin Juli lányom nézi, ahogy csöpögve olvad a hó a fákról. "Anya, miért sír a tèl?"
Kovács Katalin Ilonka lányom a pukizásról: " Tüsszentett a fenekem."
Nagy Andrea

Egyik este vittem haza disznósajtot. Mondtam a kisfiamnak, kérdezze meg apát,hogy kér-e. Megy a kisfiam a szobába és hallom kérdezi: "apa, kérsz dínó sajtot?"

Egyik este a kisfiam szerette volna, ha olvasok fel neki mesét. Én nem értem rá, mondtam, kérd meg apát, ő biztos olvas most neked. Dávid odamegy apához: "apa, Te tudsz olvasni??"

Baloghné Szmutkó Tímea

Nagyfiúnk néptáncra jár az oviban.

Fürdés közben beszélgettünk, kérdezem tőle, ki volt ma a párod?

A válasz gyorsan és egyértelműen érkezett: Na vajon ki? Hát a szerelmem Jázmin, a lovacska csoportból... 

H.né Fekete Judit

Vencel korábbi mondásai:

1. Vencel idétlenkedett és elesett. "Még szerencse, hogy itt volt a föld."

2. Az ujjam be volt ragasztva, mire megkérdezte: Mi az a matrica az ujjadon?

3. Apukája vizsgára készült és keveset volt otthon. Vencel megkérdezte:

- Apa tudsz egy picit maradni?

-Igen, válaszolta az apja.

- És sokat?

4. Délutáni alvásból kelt fel és pukkantott egyet. "Anya, köszönt a fenekem!"

5. A zebrán akartunk átmenni, mikor a lámpa hirtelen kialudt.

- Anya, hazament a zöld.

6. Gyereknap előtti héten:

- Apa, miért kell holnap elmenned?

- Mert dolgoznom kell, pénzt kell keresni.

- Miért?

-Hogy tudjál sörgőzni (körhintázni).

-Akkor dolgozz sokat, hogy mindegyikbe be tudjak ülni.

7. Vencel középsős volt, az óvodában pedig beíratás volt.

- Anya engem inkább ki kéne íratni az óvodából.

8.és egy kis szótár:

cérnaember = menőmanó

félbeszakadt férfi = fába szorult féreg

légyajtó = szúnyogháló

H.né Fekete Judit

Dalma mondásai:

1.Törülközőbe becsavarva jött ki a fürdőszobából, ami leért a földig.

- Anya nézd, elveszett a lábam!

2.Dalma azt játszotta, hogy a baba beütötte a fejét és zoknit kell rátenni, mert az a jég.Így szólt a bátyjához:

- Hozz gyorsan egy zoknit! Púp nőtt a baba fejére!

- Mindegy milyen zokni? kérdezte Vencel.

- Igen, de zöld legyen!.

3. Anya , Vencel gyümölcsöket beszél!

4. Découpage technikával húsvétra tojást csináltunk, de túl sok ragasztót kent a nyuszi szalvéta darabra és összegyűrődött.

- Anya segíts gyorsan, szellem lett a nyuszimból!

5. Az ágyon feküdtek apával, de az ágy kicsi nyikorgott, így mikor valamin apa elkezdett nevetni, Dalmi rászólt:

-Nemá' apa, zokog az ágy!

6.A  mignonon nem szereti a cukormázat, így mikor rózsaszín mignont hozott a mama, kérdezte:

-Anya, leveszed a sonkát róla?

7. És egy kis szótár:

méhdöglesztő =chemotox

bolha injekció= kullancs elleni védőoltás

dobozos torta = dobos torta

MAGYAR PÉTERNÉ

"Anya a mennyben biztosan lesz játék?" - kérdezte a 4,5 éves kislányom

"Igen, úgy gondolom biztosan." - válaszoltam

"Az jó!. Mert akkor tudok ott játszani a papával, aki már ott van, hiszen vele itt nem játszhattam, mert nem is találkoztam még vele..."

Dózsa Anita

Egy borsóleveses ebéd közepette az akkor még 5 éves Niki lányom így szólt.:

"Szikráznak az ízlelőbimbóim ettől az ínycsiklandó levestől!"

Rozsnyai Gabriella

Apuka fürdik a kádban, bemegy pisilni kislányunk.

Apa veled baj van!

Mi kislányom?

Neked útban van a kukid amikor pisilsz!

 

Partnereink