Jelenlegi hely

Ingyenes csecsemő-és gyermekelsősegély oktatás a Magyar Gyermekmentő Alapítvánnyal országszerte

Az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) szoros együttműködésben Gyermek Mentőorvosi Kocsikat (Gyermek MOK) üzemeltetünk. Alapítványunk indította útjára az ország első Gyermek Mentőorvosi Kocsiját 2005-ben. Több korszerű mentési eszközt, műszer használatát, eljárást vezettünk be Magyarországon. Hivatásunknak tekintjük a gyermekellátást, a megelőzést és a laikusok oktatását.


Mentés, megelőzés, oktatás

Ingyenes csecsemő-és gyermekelsősegély oktatás

Oktatásaink díjmentesek, de regisztrációhoz kötöttek. A tervezett oktatások mellett az ország bármely pontján - megfelelő résztvevő esetén - teljesítjük a felkéréseket. Budapesten a Bethesda gyermekkórházban minden hónapban tartunk képzést.

A soron következő képzésekről honlapunkon lehet tájékozódni és regisztrálni: MEGNÉZEM MIKOR, HOL LESZ INGYENES OKTATÁS

Az ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyam a következő témákat érinti:

- lázgörcs
- fulladás, félrenyelés
- mérgezés
- allergia
- ütőeres vérzés
- magasból esés
- égés
- bölcsőhalál

A gyakorlati rész során fantom babákon sajátítjuk el az újraélesztés lépéseit.

Felelőségteljes szülőként fontos az élettér felkészítése az új családtag érkezésekor. A balesetek nagy számban elkerülhetőek lehetnének, emellett fontos tudnunk, hogy kihez fordulhatunk. Tanácskérés esetén fordulhatunk választott házi gyermekorvosunkhoz vagy védőnőkhöz, hétfőtől péntekig 07:00-től 15:00-ig, egyéb időszakban a területileg illetés gyermek háziorvosi ügyelethez.

Akut esetben a segélyhívó számon (112) képzett szakemberek adnak iránymutatást, küldenek kompetens gyermekellátót a helyszínre.

A lakásunk több pontja veszélyforrás lehet a csöppségek számára, amelyekből pár példát kiragadunk. Fontos az éles sarkok semlegesítése, az adott korban elérhető veszélyforrások megszüntetése. A gyermek ne tudjon olyan helyre felmászni, ahonnan leeshet, még rövid időre se hagyjuk a pelenkázón felügyelet nélkül. Gondolnunk kell arra is, ha a gyermek felérné a főzőlap elejét, igyekezzünk a hátsó részt használni. A gyermekek miközben felfedezik a világot, mindent a szájukba vesznek, a kertben, lakásban lehetnek veszélyes növények, amiket óvatlan pillanatban elfogyaszthatnak. Gyermekeknél sokszor azt tapasztaljuk, hogy az életkoruknak nem megfelelő ételek, apró tárgyak okoznak légúti panaszokat.

Az alábbi videókban látható a gyermek légúti idegentest eltávolítás:

Csecsemő:

Gyermek:


A gyermek (felnőtt esetén is) túlélési lánc első legfontosabb pontja a felismerés.

Ez a lánc csak olyan erős tud lenni, mint a leggyengébb pontja. „Gyémánt vagy Platina 10 percnek” nevezzük az első 10 percet, amikor sok esetben visszafordíthatatlan változások állhatnak be a beteg vagy sérült állapotában. Ebben az időben nagyon sok múlik az elsősegélynyújtón, hiszen általában ennél több időre van szüksége egy mentőegységnek, hogy a helyszínre érkezzen.

Az alábbi videókban látható a gyermek és csecsemő újraélesztés, ami képzéseinken fantomon elsajátítható: 

Csecsemő újraélesztés:

Gyermek újraélesztés:


Szeretettel várunk minden érdeklődőt a képzéseinken.

Magyar Gyermekmentő Alapítvány
http://www.mgya.org

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Ha vonattal, busszal tervezitek a nyaralást, és van gyerkőc a családban, érdemes felkeresni a MÁV-Volán-csoport weboldalát. Foglalkoztató füzetek, kivágható makettek, kvízjátékok, mesék  várják a legkisebbeket, hogy vidáman ismerkedhessenek a közösségi közlekedési eszközökkel, és az utazás is különleges élményt jelentsen.
Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Nem foglalkozunk eleget az "egy szempillantás alatt - mármint a cirka 9 hónap alatt - anyává váló nők lelkével"! -hallom sokszor, sok helyről, amivel abszolút egyet tudok érteni. Jómagam is a pokol legmélyebb bugyrait éltem meg elsőszülöttem érkezésével, és még azt hiszem finoman fogalmaztam. - Mezeiné Kovács Kitti írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére