Jelenlegi hely

11 üzleti ötlet új vállalkozás indításához

Sok olyan vállalkozás ötlet van, ami kis költségvetéssel, kevés pénzből is megvalósítható. Lehetőleg olyan tevékenységet válassz, ami nem igényel különösebb anyagi befektetést és amit akkor is szívesen csinálnál, ha egyébként semmiféle anyagi előnyöd sem származhatna a dologból. Ha nincs ötleted, hogy hogy milyen vállalkozásba fogj, ez a cikk neked szól!

Sokan azt hiszik, hogy csak a fantasztikus, eredeti ötletből lehet sikersztori, a valóságban azonban a nagy üzletek kisebb része, 1-2 százaléka indul ilyennel. Érdemes az emberek olyan problémájára koncentrálni, amelyre senki más nem kínál megoldást, ill. egy adott ágazat szűk réspiacát megcélozni vagy arra fókuszálni, amiből nagy hiány van.

Kézműves gasztro termékek

Külföldön és nálunk is egyre népszerűbbek a kézműves csokoládék, sörök, sajtok, fűszerek és más különlegességek. A piac nyitott, nem kell különösebben rést keresni, célszerű figyelni, hogy milyen rendezvények, fesztiválok adnak promóciós lehetőséget.

Online oktatás, internetes tanfolyam

A továbbtanulás drágul, szűkülnek a munkalehetőségek, egyre inkább nő az igény az olcsó, gyors átképzésekre. Ennek pedig megfelelő módja az online tanfolyam vagy képzés. Az angolul tudók már ingyen hallgathatnak órákat a Harvardon, de azért nagy szükség van a magyar valósághoz alkalmazkodó, napi tudást átadó, fizetős tanfolyamokra. Csináld meg a honlapod, építsd fel a tematikát és órákat, hirdesd meg és mehet! Találd meg azt, amit online oktatásban el tudsz adni, vagyis inkább tanítani tudsz. Több oldal is van, ahová fel tudod tölteni az oktató anyagaidat, és csak az ilyen online oktatókra specializálódtak, pl.: webuni.hu, tudaspiac.hu. 

Közösségi oldal-, és hirdetés kezelés (Facebook, Instagram)

Nemcsak a Facebook oldal kezelőket keresik, hanem például már az Instagram fiók kezelők iránt is érdeklődnek az emberek, nagy hiány van belőlük. Sok cég keres olyan munkatársat, aki menedzselné az online hirdetéseiket. A nagy reklámügynökséggel szemben az lehet az előnyöd, hogy te sokkal személyesebben kezeled az oldalát, sokkal rugalmasabb vagy. Ha rendelkezel a megfelelő ismeretekkel a közösségi médiáról, „szakértőként” is adhatsz tanácsot azoknak, akiknek nincs idejük elmélyülni abban, hogy miként lehetne professzionális felületet létrehozni önmaguk, a hobbijuk, vagy a vállalkozásuk számára.

Esküvői fotózás

A nagy napra rengeteg pár keres tehetséges, de olcsó fotóst. Az érdeklődőket kevésbé érdekli, hogy van-e fotós végzettséged, inkább a referenciádra kíváncsiak. Az elején felajánlhatod néhány ifjú párnak, hogy ingyen portfóliót készítesz nekik. Ha ügyes vagy, a babafotózásra már maguktól hívnak!

Tartalommarketinges, szövegíró, céges blogger

Ha jól forgatod a tollat, szeretsz és tudsz írni, ez jó lehetőség neked, különösen, ha beszélsz angolul, mert akkor végtelen anyaggal tudsz dolgozni. A legtöbb vállalkozásnak szüksége van tartalomra a weboldalán (keresőoptimalizálási és oktatási célból), a blogján, a Facebook oldalán, és a hírlevelében. Ezeket folyamatosan kell feltölteni tartalommal, ezt a munkát gyakran kiszervezik.

Szoftver tanácsadó

Computer-zsonglőr vagy, akit minden rokon, munkatárs és ismerős azért nyaggat, hogy nézd meg a számítógépét? Akkor ezt a vállalkozást neked találták ki! Ha ügyes vagy, és alacsony áron dolgozol, garantált a siker. Ha ezen túl megbízható és hatékony vagy, elterjedhet a híred.

Kisállat felügyelet és kutyasétáltatás

Ha szereted az állatokat, akkor neked való munka honoráriumért felügyelni vagy sétáltni mások kedvenceit. Számos olyan gazdi létezik, akinek nincs ideje, hogy eleget foglalkozzon négylábú családtagjával, ugyanakkor hajlandó fizetni azért, hogy valaki nagyobb sétára vigye, esetleg időt töltsön az állattal. Itthon kevésbé divat a kutyasétáltatás, viszont már léteznek olyan babysitter közvetítők, akik szintén vállalnak garanciát a közvetített gyermekfelügyelőkre. Miért ne lehetne mindezt más témában is megcsinálni? Takarítónőket, kertészeket, villanyszerelőket, burkolókat is sokan keresnek – és mindegyik témában fontos a bizalom.

Fordítás

Ha folyékonyan írsz és beszélsz egy második nyelven, a fordítói pálya is jó lehetőség. Kisebb munkákat  komolyabb végzettség nélkül is elvállalhatsz, hiszen minden a megrendelőn múlik, viszont ha a szakmádban igazán elismerté szeretnél válni, szakfordítói vizsgát kell tenned. A végzettségen túl pedig elengedhetetlen, hogy egyéni készségekkel is rendelkezz, úgy mint fordítástechnika, stílusérzék, átváltási képesség, helyesírás, anyanyelv magas szintű ismerete.

Virtuális asszisztens

Egyelőre még hagyományos asszisztenseket keresnek a munkáltatók, de az elfoglalt üzletemberek számára praktikus lehetne a “láthatatlan” segítség. Valódi kincs lehet egy olyan munkaerő, akinek nem kell helyet biztosítani egy irodában, és aki minimlás kommunikációt követően megválaszolja a leveleket, rendezi az elvégezendő feladataikat, táblázatokat készít és elemez, adatot gyűjt, weboldalt és videót kezel/szerkeszt.

Régiség restaurálás

Szereted magad felújítani a régi bútorokat és kedveled az enteriőr designt? Sokan szeretnék, ha a lakásuk úgy festene, ahogyan azt a magazinokban is látták, ugyanakkor csak nagyon kevés embernek adatik meg a tehetség, hogy meg is valósítják a design-álmaikat. Ha lennél az, aki helyettük tervez, és nincs megfelelő végzettséged, gyűjts referenciákat! Ajánld magad ingyen, majd fotózd le a végeredményt. Akár előtte-utána képeket is készíthetsz a megfelelő hatás érdekében.

Tanácsadás/Oktatás

A legtöbb tanácsadói munka több éves tapasztalatot igényel, ha már megvan a meglévő tudásod és el tudod adni magad és a szolgáltatásod, akkor ez neked való lehetőség. Pl.: Személyi edzés, jóga, masszázs, étrend-tanácsadás A közösségi médián felépítheted a személyes márkád, sokféle módon tudsz értéket adni az embereknek (diétás recepteket, videók a saját edzéseidről ahol egy ingyenes alkalmat foglalhatnak a személyi edzésre).

Forrás: vallallkozzitthon.hu, uzleteshaszon.hu

Halász Kinga, Budapestimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Irány vonattal és busszal a nyaralás! - Foglalkoztatók, kvízek, mesék, animált videók a különleges élményhez

Ha vonattal, busszal tervezitek a nyaralást, és van gyerkőc a családban, érdemes felkeresni a MÁV-Volán-csoport weboldalát. Foglalkoztató füzetek, kivágható makettek, kvízjátékok, mesék  várják a legkisebbeket, hogy vidáman ismerkedhessenek a közösségi közlekedési eszközökkel, és az utazás is különleges élményt jelentsen.
Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Munkába visszatérés anyaszemmel – „amikor meetingen a “Boci-boci tarka” ütemes dallama zakatol a fejedben és azon izgulsz, nehogy megszólítsanak, mert képes leszel hangosan folytatni”

Nem foglalkozunk eleget az "egy szempillantás alatt - mármint a cirka 9 hónap alatt - anyává váló nők lelkével"! -hallom sokszor, sok helyről, amivel abszolút egyet tudok érteni. Jómagam is a pokol legmélyebb bugyrait éltem meg elsőszülöttem érkezésével, és még azt hiszem finoman fogalmaztam. - Mezeiné Kovács Kitti írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére