Jelenlegi hely

Fuss!! Babakocsival

Eltérőek a vélemények erről. Van, aki ha komplikáció mentes a szülés már a 6 hetes kontroll után engedi, hogy óvatosan nekikezdjünk a sportnak, de a nőgyógyászok és az intim torna tanárok nagy része azt javasolja, hogy a szülés és terhesség során megnyúlt szalagok miatt csak 6 hónappal szülés után kezdjük. 

Nagyon fontos a fokozatosság a babánknak és nekünk is. Szoktatni kell csemeténket a babakocsizáshoz, ezért első körben fél óránál több nem javasolt. Kis távokkal kezdjünk neki, mivel pár hónap elteltével olyan, mintha újrakezdők lennénk, és a mozgásunk is más lesz, mint amit megszoktunk, mivel magunk előtt toljuk a babakocsit.

 
Meg kell szokni, hogy mekkorát léphetünk, anélkül, hogy beleütközne a lábunk a babakocsiba, és hogy egy kézzel fogjuk a kocsit, a másikkal pedig végezzük a szokásos karmunkát. Meg kell találni hogyan kényelmes. Használjuk a babakocsit úgy, mint egy mankót! Így nem lesz nehezebb vele a futás, sőt! Ízületeinket például jobban kíméli, mivel minimálisan megtámaszkodunk a babakocsin, így kisebb lesz a terhelés. Figyelnünk kell arra is, hogy terhesség alatt sokkal lazábbak ízületeink.
 

Legyünk türelmesek magunkkal! Értékeljünk minden megtett métert.

Először mindössze 20-30 perc javasolt, és nem is feltétlenül kell kocogással kezdeni: egy gyors, tempós séta is tökéletesen megfelel. Magunkkal vihetjük kedvenc zenénket is, mert nem biztos, hogy olyan könnyen fog menni a futás, mint szülés előtt, a zene viszont rengeteg energiát adhat. Igyekezzünk kifelé figyelni, gyermekünkre, a tájra, a fákra, házakra, emberekre, ne pedig arra, hogy mennyire nehéznek találjuk, és miért nem megy jobban.

Ha bármi kellemetlenséget, például alhasi fájdalmat érzünk kocogás során, várjunk kicsit, hagyjuk még piheni szervezetünket! Ilyen esetben ha mindenképp igényünk van a mozgásra, szobabiciklizés, pilates, kismama torna javasolt.

Apa is kezdheti a futást, akár már pár hetesen, anyukák pedig később csatlakozhatnak, ha szervezetük már készen áll!

 

Forrás: www.fussbabakocsival.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére