Jelenlegi hely

Megjelent magyarul "A szoptatás női művészete"

A vezető hazai szoptatástámogató szervezetnek sikerült kiadnia azt az édesanyáknak szóló kézikönyvet, melyből világszerte már 3 millió példány kelt el, de magyarul még sosem jelent meg.

 

A La Leche Liga Magyarország Egyesület (LLL; [lá lecse liga]) 20 éves álma valósult meg a múlt héten, amikor saját kiadásában megjelentette "A szoptatás női művészete" című könyvet, mely az Egyesült Államokban már a 8. kiadását érte meg 2010-ben. A könyv legendás mind az angolul olvasó anyák, mind a szoptatást támogató szakemberek (LLL szoptatási tanácsadók, IBCLC laktációs szaktanácsadók, védőnők, dúlák, bábák) között, ezért nagy várakozás előzte meg a megjelenést.

Az LLL célja az, hogy a magyarra fordított és a hazai viszonyokhoz igazított könyv ugyanazon az elfogadó, támogató, ugyanakkor közvetlen hangon segítsen a gyermeküket szoptatni vágyó édesanyáknak, amely az eredeti könyv sajátos ismertetőjele: nem utasítja az anyákat semmire, nem ítéli el önálló döntéseiket, és nem fosztja meg a családokat kompetenciájuktól.

A szoptatás női művészete nagyrészt önkéntes munka eredményeként készült el, ahogyan maguk a képzett LLL szoptatási tanácsadók is önkéntesként dolgoznak, ingyen nyújtanak segítséget a hozzájuk forduló anyáknak, családoknak. Bár szakemberek megbízására is sor került bizonyos munkafázisoknál, a szerkesztés, a grafikai munka és a képanyag összeállítása édesanyák önkéntesen felajánlott munkájából valósult meg. Számos fotós és több száz család küldött fényképeket és illusztráló történeteket a könyvhöz.

Az LLL 2013. november 16-án, szombaton (Budapesten, a Hotel Tulip Inn Feszty termében) könyvünnepet rendez annak örömére, hogy ez a különleges könyv mostantól a magyarországi és erdélyi édesanyáknak is segítségére lesz. A könyvünnep vendége Erős Antónia.

Forrás: lll.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére