Jelenlegi hely

Élménypedagógia szülőknek, kismamáknak

A tapasztalati oktatással a gyerekek olyan értékes életvezetési készségekre is szert tesznek, mint a problémamegoldás, a kritikus gondolkodás és a kommunikációs készségek - ezek mind elengedhetetlenek a felnőttkori sikerhez. Mindezek miatt rendkívül hasznos lehet a szülők számára, ha megismerkednek a tapasztalati oktatással, hogy segíthessenek gyermekeiknek a legtöbbet kihozni ebből az erőteljes tanulási módszerből.

Miért fontos, hogy elsajátítsd ezeket a játékokat?

Az élménypedagógiával kapcsolatos nagyobb ismeretek birtokában a szülők új lehetőségeket adhatnak gyermekeiknek a mélyebb tanulásra, segítve őket abban, hogy megtalálják a környezetükkel való értelmes kapcsolatteremtés módjait. Életre szóló készségeket ad nekik, amelyek a felnőttkorban is hasznukra lesznek.

Dióhéjban az élménypedagógiáról!

Az élménypedagógia a tanulás innovatív megközelítése. Ez a megközelítés azon az elképzelésen alapul, hogy a gyermekek akkor tanulnak a legjobban, ha aktívan részt vesznek a felfedezés folyamatában, és számos stratégiát kínál a gyerekek számára az ötletek felfedezéséhez és saját megértésük kialakításához. Sok esetben a kommunikációval, a csapatmunkával, a problémamegoldással és a konfliktusmegoldással kapcsolatos készségek kialakítását vagy fejlesztését segítő módszerként is alkalmazzák. Összefoglalva, az élménypedagógia alapvető eszközt nyújt a tudással való érdemi foglalkozáshoz, amely segít abban, hogy önálló gondolkodókká váljanak, akik képesek reflektálni saját tanulási tapasztalataikra. A korosztályos játékok ezekre épülnek.

Horváth - Majoros Krisztina élménypedagógia képzés szülőknek, kismamáknak - Pécs

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

50 év a Hortobágyi Pusztán

50 év a Hortobágyi Pusztán

Pályázat típusa: alkotópályázat 3 - 18+ korosztályig több kategóriában Beküldési határidő: 2023. április 3.
Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Pályázat típusa: néptánverseny óvodás csoportoknak Beküldési határidő: 2023. március 21.
Janikovszky Éva meseíró pályázat

Janikovszky Éva meseíró pályázat

Pályázat típusa: 7-16 éves fiataloknak írói pályázat Beküldési határidő: 2023. április 12.
Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat, amikor már annyira felgyülemlik a fejed felett a tennivaló, hogy tudod, csak akkor végeznél vele, ha 3 napig alvás nélkül nyomnád?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére