Jelenlegi hely

Élménypedagógia szülőknek, kismamáknak

A tapasztalati oktatással a gyerekek olyan értékes életvezetési készségekre is szert tesznek, mint a problémamegoldás, a kritikus gondolkodás és a kommunikációs készségek - ezek mind elengedhetetlenek a felnőttkori sikerhez. Mindezek miatt rendkívül hasznos lehet a szülők számára, ha megismerkednek a tapasztalati oktatással, hogy segíthessenek gyermekeiknek a legtöbbet kihozni ebből az erőteljes tanulási módszerből.

Miért fontos, hogy elsajátítsd ezeket a játékokat?

Az élménypedagógiával kapcsolatos nagyobb ismeretek birtokában a szülők új lehetőségeket adhatnak gyermekeiknek a mélyebb tanulásra, segítve őket abban, hogy megtalálják a környezetükkel való értelmes kapcsolatteremtés módjait. Életre szóló készségeket ad nekik, amelyek a felnőttkorban is hasznukra lesznek.

Dióhéjban az élménypedagógiáról!

Az élménypedagógia a tanulás innovatív megközelítése. Ez a megközelítés azon az elképzelésen alapul, hogy a gyermekek akkor tanulnak a legjobban, ha aktívan részt vesznek a felfedezés folyamatában, és számos stratégiát kínál a gyerekek számára az ötletek felfedezéséhez és saját megértésük kialakításához. Sok esetben a kommunikációval, a csapatmunkával, a problémamegoldással és a konfliktusmegoldással kapcsolatos készségek kialakítását vagy fejlesztését segítő módszerként is alkalmazzák. Összefoglalva, az élménypedagógia alapvető eszközt nyújt a tudással való érdemi foglalkozáshoz, amely segít abban, hogy önálló gondolkodókká váljanak, akik képesek reflektálni saját tanulási tapasztalataikra. A korosztályos játékok ezekre épülnek.

Horváth - Majoros Krisztina élménypedagógia képzés szülőknek, kismamáknak - Pécs

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére