Jelenlegi hely

Kedves Naplóm!

Édesanya vagyok, két kisfiú életének fókusza. Nap mint nap, reggeltől estig a jókedvük, a testi épségük és a fejlődésük felelőse. Nő is vagyok. Feleség is vagyok. Munkatárs is vagyok. Boldog is lehetek?

Reggel felkelünk, a legfiatalabb: Benedek ébreszti a családot. Majd a bátyja, aki már tud beszélni, kettőjük nevében kiált ki a szobából, és követeli a reggelit. Nyílik az ajtó, máris kapok egy fancsali mosolyt, amiért hétköznap van és nem az apjuk ébreszti őket, ő már munkába ment.

A reggeli vonzó, de természetesen az odáig vezető úthoz: tiszta pelenkához, felöltözéshez már nem fűlik a foguk. A kicsinél a sebesség működik, ripsz-ropsz kész, és ő már túl is van az elégedetlenségen. Következik a nagyobb és a mindennapos túsztárgyalás: igen, muszáj kicserélni a pelenkát, ma ezt a felsőt vesszük fel, na jó, akkor a másikat, nem, biztos nem veszünk cipőt a reggelihez, nem kell torkodszakadtából kiabálnod, hogy vegyem el az öcsédtől a te játékodat, nem fogom, nem is a te játékod, rég kinőttél a csörgőből.

A konyha felé menet megelőz, gyorsabban ér a hűtőhöz, már nyitja is az ajtaját, veszi elő amit kiszemelt: főttkukorica gyümölcsjoghurttal! Ezen nem érdemes meccselni, fogyassza jó étvággyal, ha ehhez van gusztusa. Persze csak az első falatokig, amikor meglátja, hogy az öccse a reggelinek szánt tejberizst eszi. Akkor a kibontott joghurt cseppenként elkezd az asztal alatt eltűnni, a kukorica szemek pedig az asztal és a szekrény közötti résben elveszni. Már üres is a tányér, jöhet a tejberizs. De nem is, előbb ő eteti az öccsét! Nem, ma nem! Akkor a földön csörren az odakészített, kicsinek szánt játék (csörgő és kupak), hogy legyen mivel lefoglalni, amíg elpakolok reggeli után. Mászhatok az asztal alá, és mehet a mosogatóba a kompromittált játék. Megint egy feladatból kettő lett! 

Természesen nem pakolok el maradéktalanul a reggeli után, örülök, ha utolérem, és kezdhetek agyalni a délelőtti elfoglaltságon: kezdjük a legóval! Szuper ötlet! Az első kockáig, amit a kisebb megfog, rágcsálni kezd, és ezért a nagyobb rögtön kitépi a kezéből és kikéri magának, hogy nyálas. Erre a sorsra jut az összes elem. Nagy toronyban sorakozik Máté mögött, a kicsi pedig kepeszt, hogy elérjen egyet-egyet. Megelégeli, és négykézláb kezd a lakásban bóklászni. Ellenállhatatlan vágyat érez, hogy minden cipőt megrágcsáljon. Villámgyorsan a szekrényben végzik a kinn felejtett lábbelik. De akkor üres a folyosó! Bontsuk le az internetkábelt, jön a zseniális ötlet a picurka kobakból. Megakadályozom, és keserves panaszos sírást kapok válaszul. Hát neki semmit sem szabad? Közben a bátyja már a kisszéket a szekrényhez támasztva a felső polcról pakol.

Te jó ég! Ránézek az órára: még csak fél 9! Érdekes, délelőtt mintha megállna az idő. Bezzeg este, mire elpakolok, rendben a konyha, fürdés és már el is repült a nap utolsó pár órácskája!

A napunk folytatódik, kihívások, türelem, meccsek, dícséretek, mentőötletek és házimunka sora. Szívvel lélekkel ott kell legyek, kérdezgessem, figyeljem őket, párbeszédet folytassunk, meséljek nekik és legjobb tudásom szerint elsimítsam a tesvérkonfliktusokat. Mégis hol vagyok én? Hogyan vagyok önmagam? Honnan szerezhetem be a türelem és lelki-erő tartalékokat, ami a családunk boldogságának garanciája?

Egyedül vagyok ezzel a kérdéssel?

                     Te hogyan éled meg a midennapokat?

                                      Mik történnek veletek nap mint nap?

                                                      Hogyan nézel szembe egy-egy új kihívással, feljődési korszakkal?

                                                                      Honnan merítesz erőt?

                                                                                     Van tuti recepted vagy tanácsod?

                                                                                                      Írd ki magadból!

Ha pedig szeretnéd megosztani a többiekkel, akkor küldd el nekem a csaba@imami.hu-ra! Várom!

Szerző: Ágnes, Csabaimami

   

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére