1. Kezdjük a tejmentes változattal, melyhez a hozzávalók:
- 300 ml kókusztej
- 5 evőkanál tápióka keményítő (használhatsz helyette kukorica keményítőt is)
- 500 gramm gyümölcs (például eper, málna, meggy, barack)
- édesítő ízlés és a gyümölcs édessége szerint (használhatsz nádcukrot, mézet, eritritet vagy nyírfacukrot is: amiben Te hiszel:)
Hogyan készül?
- A gyümölcsöt botmixerrel pürésítsd (előtte persze mosd meg, magozd ki, ha szükséges).
- A kókusztejet először felezd meg: 1,5 dl kókusztejhez add hozzá a keményítőt, majd keverd simára vele. A maradék 1,5 dl tejet alacsony lángon melegítsd fel egy edényben, amíg buborékozni nem kezd. Fontos: ne forrald fel!
- A tűzhelyről vedd le az edényt, majd folyamatos kevergetés mellett öntsd bele a keményítős keveréket. Addig keverd, amíg be nem sűrűsödik.
- Add hozzá a gyümölcsöt és az édesítőt, és ha már langyosra hűlt, mehet is a fagyasztóba.
2. Szerintem ez a világ legegyszerűbben elkészíthető tejes jégkrémje, amit senki sem tud elrontani, legfeljebb a gyerekek kérnek más arányokat. Ehhez ugyanis mindössze 3 összetevőre van szükséged: joghurtra, gyümölcsre, valamint valamilyen édesítőre (utóbbi el is hagyható). Az összeállítása pedig ennyi: gyümölcs megmos, pürésít, végül az édesítővel összekevert joghurttal rétegez a választott formában, majd pár óra és ehetitek is.
Ugye elkészíted?
Dr. Regősné Oláh Zsanett, Szegedimami
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges