Jelenlegi hely

Járd be otthonról! - Barlang, gyógyfürdő, várak

Maradj otthon és nézd meg online! Virtuális ablakot nyitunk olyan szép helyszínekre, amit később személyesen is meglátogathatunk. Mutatjuk a 360 fokos panorámatúrákat.

Virtuális séta Budapest gyógyfürdőiben

Budapest csodaszép gyógyfürdői közül többet is bejárhatunk a Google Street View szolgáltatás segítségével.

Barangolás a barlangokban

Mivel Lillafüred barlangjai is zárva vannak jelenleg, ezért virtuális bejárásra invitálják az érdeklődőket az Anna-barlangba és a Szent István-barlangba. A két hazai barlang 360 fokos bemutatóját még 2019-ben készítették, amit ebben az alkalmazásban most elérhetővé tettek a látogatók számára. A túravezető app Google Play-ben és az IOS AppStore-ban is elérhető.

A barlang hűvösét, kristálytiszta levegőjét és mély csendjét nem élvezhetik az érdeklődők, a barlangi képződmények viszont megcsodálhatóak, körbejárhatóak, s hogy az érdekes túravezetésekről se maradjon le senki, bővebb információkat is olvashattok a látnivalókról.

A fokozottan védett Szent István-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3,5 km-re nyílik. A járatainak összhossza 1514 m, függőleges kiterjedése pedig 101 m, a barlangtúrák során bemutatott szakasz hossza 170 m, a látogatás során oda-vissza 340 m a bejárt útvonal hosszúsága.

Az Anna-barlang a lillafüredi vízesés mellett található. A világviszonylatban is egyedülálló barlang a Szinva forrás vizéből kivált mésztufában keletkezett. Az üregrendszer egyidős a kőzettel, melynek képződése 150.000-200.000 évvel ezelőtt kezdődött, és napjainkban is tart.

A barlangban különböző növényi fosszíliákat, azaz megkövesedett növényi részeket figyelhetünk meg. A folyosók és termek arculatára jellemző, hogy mindenhol találkozhatunk a mesterséges beavatkozás nyomaival. A barlang lezárt területén fakadó, rendkívül bővizű Anna-forrás Miskolc ivóvízellátásának egy nagyon jelentős részét biztosítja.

Online vártúrák

A gyulai várban az online séta során a vár számos érdekességét megtekinthetik a "látogatók". A várkertben kívülről látjuk az épületet, a Rondellát, majd „bemegyünk” az erődítménybe. A gyulai vár 24 kiállító teremmel rendelkezik: a földszinten található a várbörtön, az éléstár, a sütőház, a kovács- és a fazekasműhely, a borozó-galéria és a kápolna. Az emeleten várúrnői, várúri és várnagyi lakosztályok, várúri hivatali szoba, szandzsákbég fogadószobája, fegyvertár, alabárdosterem és lovagterem található.

Az Almásy-kastély honlapján érhető el a virtuális túra, amelyben az érdeklődők önállóan barangolhatnak a főúri épület termeiben. A látogatók bepillantást nyernek a 19. századi főúri épület mindennapjaiba, az arisztokrácia szokásaiba.

A Bory-vár egy különleges épületcsoport Székesfehérvár Öreghegy városrészében, a Mária-völgyben, melyet Bory Jenő építész, szobrász- és festőművész nagyrészt egymaga épített és díszített évtizedeken át, emléket állítva a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak. Hét torony, harminc kisebb-nagyobb helyiség, köztük három műterem, mindenütt szobrok, képek, régiségek, műtárgyak. A város egyik legnépszerűbb látnivalója, ennél fogva látogatók ezrei keresik föl minden évben.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére