Jelenlegi hely

Gyere ki a hegyoldalba! - Pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozó

Ha kikapcsolódni és szórakozni vágysz, akkor Pünkösd hétvégéjén a Pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozón a helyed! Sárkányok minden mennyiségben és formában, csodaszép természeti környezetben.

Míg a kicsik sárkányt építenek, a nagyoknak megmutatják a sárkányozás szépségeit, a vállalkozó kedvűek pedig kalandtúrán vehetnek részt 2023. május 27-28-án.

A kicsi sárkány is sárkány

Idén 31. alkalommal rendezik meg Pákozdon a Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozót, ami többek között a hazai aktív sárkányeresztők krémjének kötelező programja. Az eseményen résztvevők változatos programok részesei lehetnek - ha jó a szél -, úgy mint a "Sárkányvár" military pálya vagy az éjszakai reptetés.

A kicsi sárkány is sárkány, és nem a tudás a mérce, gyertek, próbáljátok ki milyen egy darab nejlon felett uralkodni!

Két sárkányos létezik: az egyik akinek van sárkánya, a másik, akinek még nincs!

Van saját sárkányod? Reptess! Ha nincs, vehetsz egy egyszerűbbet vagy komolyabbat is. A szervezők szívesen bevezetnek a sárkányok világába, itt minden kipróbálható. Vigyél magaddal egy pokrócot, némi elemózsiát és ha van sárkányt is. 

Lesznek zenés színpadi előadások, éjszakai sárkányeregetés, vezetett kalandtúra a Sárkányhegyen, kötetlen beszélgetés napestig, próbakör, azaz próbáld ki a sárkányom, sárkánykészítő műhely, piknikelés a zöldben. 

Tudtad, hogy van Magyarországon 350 darabos/méteres sárkánykapu, amit egy zsinórra felfűzve eresztenek fel? És azt, hogy elkészült két 110 éves sárkány, melyek közel 4 méteres fesztávval jó széljárás esetén repülni is képesek?

Láttál már 5-8 méteres medvéket vagy színes halakat, polipokat a levegőben úszni? Nem? Hát itt megcsodálhatod őket! Van saját sárkányod? Itt a helyed! Ha nem sikerül repülésre bírni? Segítenek! Szólítsd meg a sárkányos csapattagokat, segíteni fognak!

A sárkányok világa nagyon változatos, léteznek akár szél nélkül reptethető darabok, és vannak, amikkel vontatni is lehet. Léteznek két zsinóros irányítható sárkányok amikhez több mint 40 féle trükköt lehet megtanulni vagy 4 zsinóros irányítható, akár lebegni is képes precíziós sárkányok. 

A változatos méret és formaviláguk szemet kápráztató színekben ejtik rabságba tekintetünket. De sok az érdekes egyzsinóros is. Ha kész sárkányt szeretnél, akkor a helyszínen vehetsz magadnak az egyszerűtől a profi kategóriáig.

Vigyázat a sárkányozás függőséget okozhat! :)

A programok és a részvétel ingyenes.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére