Jelenlegi hely

Változóban a tudományos oktatás

Nemzetközi online konferencia pedagógusoknak angol nyelven április 14-től.

Milyen változásokat hozott a koronavírus okozta világjárvány az európai oktatásban? Milyen kihívásokkal találták szembe magukat az oktatás résztvevői, és hogyan kezelték a helyzetet?

 

Többek között ezeket a kérdéseket járják körbe a 2021. április 14. és 16. között megvalósuló, Education in Action című, pedagógusoknak szóló, nemzetközi online konferencia résztvevői. 

 

 

A rendezvény a Science Inspired projekt keretében valósul meg, amelyben egy lengyel, egy cseh és egy görög science center, valamint a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont fogott össze, hogy pedagógusok bevonásával élményalapú, természettudományos oktatási módszereket dolgozzanak ki.

 

Az angol nyelvű konferenciára várják az érdeklődő pedagógusok jelentkezését. Az eseményen való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. A helyek korlátozott számban érhetők el.


A Science Inspired nemzetközi pályázat 2018-ban indult, a lengyelországi Experyment Science Center, a cseh VIDA! Science Center, a görög NOESIS Science Centre and Technology Museum tudományos központok, valamint a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont közreműködésével valósult meg. A nemzetközi pályázat célja ráirányítani a figyelmet arra, hogy a tudományos élményközpontok a természettudományos tantárgyak oktatásának izgalmas színterévé válhatnak.
 

Education in Action

A projekt keretében 2021. április 14. és 16. között Education in Action címmel nemzetközi online konferenciát szerveznek, amelyre várják az érdeklődő pedagógusok jelentkezését. A rendezvény első napján az érdeklődők oktatási szakemberek által tartott előadásokon vehetnek részt, valamint bemutatják a Science Inspired projektet, annak résztvevőit és a nemzetközi együttműködés eredményeit. A második, illetve a harmadik napon az élményközpontok online műhelymunkáira kerül sor.

Bővebb információ és regisztráció ITT.

 

A projektben résztvevő szakemberek a tudásátadást, a közös munkát a 2019-ben megrendezett tanulmányutakon kezdték el. Szervezetenként 5 pedagógust és 5 munkatársat delegáltak a partnereknél megrendezett eseményekre. A szakmai csapat workshopokon, oktatásokon ismerkedett meg olyan újszerű és izgalmas módszertanokkal, eszközökkel, melyek a pályázatban a későbbiekben jól integrálhatók az iskolai oktatási folyamatba, valamint az élményközpontok számára is remek lehetőségeket kínálnak.
 

Élményközpontonként kidolgoztak három digitális kalandtúrát, melyek során természettudományos ismereteket előhívva, telefonos applikáción keresztül játszható végig egy-egy izgalmas történet. Az interaktív játékokat – melyek hamarosan elérhetőek lesznek – az élményközpontok dolgozói a pedagógusokkal közösen fejlesztették ki.

 

A játékok elsősorban középiskolás diákoknak készültek, de az idősebb korosztály számára is élményekben gazdag kikapcsolódást jelenthetnek.
A Science Inspired célkitűzéseinek megvalósítását is nagyban befolyásolta a pandémiás helyzet. Mivel a projektben az élményközpontok és pedagógusok együttműködése
főszerepet kap, kézenfekvő volt, hogy a zárókonferencia témájának középpontjában is a megváltozott helyzet, valamint a megoldások keresése áll majd.

 

A projektről bővebb információ az Agóra honlapján illetve a Science Inspired saját oldalán található.

 

ADL - Debrecenimami

 

Forrás: agoradebrecen.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére