Jelenlegi hely

15/2016. Szülő vagyok! Én is számítok!

Kedves [név]!

Múlt pénteken fodrásznál jártunk. Férfifodrásznál! Elkísértem a férjem és a két fiút életük első, negyedik és sokadik hajvágására. Egy kispasis 8 hónapossal, egy loboncos kétévessel (ő bizony nem hagyja magát!) és egy fess harmicassal távozhattam a szalonból. Egész úton hallgathattam a hősiességükről szóló történetet:

A férjem állítja, hogy vannak dolgok, amik egy férfinak fájnak, de a nők nem érzik és nem tanúsítanak együttérzést: a ruhapróbálás, a körömvágás, a borotválkozás és a hajvágás!

Szülő vagyok! Én is számítok!

Melyikünk nem érezte még egyszer sem, hogy megtelt a hócipő? Hogy egyszerűen mindegy, hogy a kicsin a szeparációs szorongás vesz erőt, vagy a nagyobbik épp dackorszakban van, a végeredmény a nyűgös, sírós, hisztis mindennapok egymásutánja. Hol következünk ebben mi szülők, édesanyák?

Kedves Naplóm!

Evés-mozgás

Neked is felkelti a figyelmed a boltok reform étkezés polcain sorakozó termékek kavalkádja? Zöldbanánliszt, útifűmag, tápióka? De mi kell egy teljes fogás elkészítéséhez? Egészséges reggeli és desszert recept és egy kis mozgás kisgyermekes anyukáknak

"Lisztérzékenység" egy családon belül: ha a szülő érzékeny, a gyermek is örökölni fogja? Szoktassuk a gyereket a gluténhez? Hogyan ül a család egy asztalhoz? Amikor a mindennapi kenyerünk ellenséggé válik – Beszélgetés dr. Simon-Vecsei Zsófiával

Kihez fordulj, ha segítségre van szükséged a rendszeres hátfájás, váll- vagy nyaki panaszok, a mindennapos terhelések kezelésében? Kiropraktika, Rolfing terápia, Alexander technika? Mik ezek? Mindennapi panaszaink 2. - Hatékony technikák és beavatkozási pontok

Mivel telik a nyár?

A nyári szünet hosszú, a szülők szabadsága pedig kevés! Segítenek a nagyszülők, keresztanyu és a nyári a táborok. A táborválasztás 5 aranyszabálya, szünidőtervező, valamint Békéscsaba és környéki nyári táborok segítségül.

Rajzolj, alkoss együtt a kölyökkel!

Nem mellesleg nyerjetek is a művekkel! Az aktuális (rajz)pályázatokat ITT gyűjtöttük össze neked.

Álomszülinap témában nyerhettek zsúrt vagy wellness pihenést a zsúrom.hu pályázatán. Részletek itt!

Söpörd ki a szekrényt!

Az imami játékán családi üdülést nyerhetsz, ha a börzénken hirdeted meg feleslegessé vált családi, és gyermekholmijaid. Bébiőr? Babakocsi? Gyerekülés? Add el és nyerj is!

Részletek ITT!

Heten, boldogan...

Patak Gyöngyvér 5 kisfiú édesanyja, ikreket nevel és a szoptatásról ír segítő könyvet. Kik is ők? A Patak család? Gyökerek és szárnyak, avagy Szennán otthon vagyunk

Keresd a programokat a Csabaimamin:

Gyermekpszichiáter előadása és Egészséghét bemutató tornákkal a Lencsésin, Varázsmező Jaminában. Keresd a programokat a Csabaimamin!

 

Kellemes időtöltést kívánok!

Dr. Tariné dr. Botta Ágnes
Csabaimami

csabaimami logo

Ezt a levelet azért kaptad, mert mert regisztráltál a csaba.imami.hu weboldalon. Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-91363/2015. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva egyetlen gomb nyomással törlünk az adatbázisból: [leiratkozási link]

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére