Jelenlegi hely

Miben segít az Egyenlő Bánásmód Hatóság

A hatóság azoknak az ügyfeleknek az ügyében jár el, akiket diszkrimináció, azaz hátrányos megkülönböztetés ér. Az egyenlő bánásmódról szóló törvény védett tulajdonságok alapján tiltja a hátrányos megkülönböztetést: ilyen a nem, bőrszín, nemzetiséghez való tartozás, fogyatékosság, politikai vélemény, családi állapot, terhesség, szexuális irányultság, életkor, vagyoni helyzet stb.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) feladata az egyenlő bánásmód követelményének megsértése miatt benyújtott panaszok kivizsgálása és az egyenlő bánásmód szempontjainak érvényesítése.

Ha Ön úgy érzi, hogy védett tulajdonsága miatt kedvezőtlenebb bánásmódban részesül, mint más, hasonló helyzetben lévő személy, akkor az EBH-hoz fordulhat.

Hallunk olyan híreket, hogy a kismamákat, családanyákat vagy azokat a nőket, akik nem vállaltak még gyermeket, hátrányos megkülönböztetés ér. De hallottunk már olyan kisgyermekes édesapákról is, akikre rossz szemmel néztek. A témáról olvashatsz még GYES után, avagy hova lett a munkaköröm? cikkünkben is.


 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink