Jelenlegi hely

A pályázat igazi nyertesei a gyerekek!

Lezárult a "Mi iskolánk" "Mi óvodánk" "Mi bölcsődénk" pályázat a Csabaimamin, ahol pozitív szülői véleményeket gyűjtöttünk a Békés megyei intézményekről. A rengeteg tartalmas hozzászólás nagy segítséget jelent az intézményválasztás előtt állóknak is. A véleményekből kiderül, hogy melyik intézmény hová teszi a hangsúlyt az oktatási, nevelési programjában.

A családias hangulatú óvodát, bölcsődét keresők éppúgy felmérhették az intézmények lehetőségeit, mint azok, akiknél a fő szempont a testmozgás és a fejlesztés. A pedagógusok és az intézményekben dolgozók pedig elismerő sorokat olvashatnak hálás szülőktől.

"Mindeddigi tapasztalatunk nagyon jó a bölcsivel kapcsolatban. A kislányom szinte sosem sírt. Adtak elég időt és segítséget a beszoktatáshoz. Partnerek a dolgozók mindenben. Kislányom alig akar hazajönni délutánonként. Nagyon sokat fejlődött pár hónap alatt. Szép, hangulatos, barátságos, ízléses, világos, praktikus csoportszobák várják a kicsiket. Sok a fejlesztő játék. Változatos az étkeztetés. Gondozók szakmai felkészültsége magas fokú....emberségesek, együttműködőek... Pár mondatban, most ennyi fért bele....köszönet." /Mezőberény Városi Bölcsőde, b.ildi73/

"Hogy miért Szeretjük a Szlovák Ovinkat! Nekünk 3 gyermekünk jár ide illetve a legnagyobb Áron már iskolás de ő is itt volt Ballagó Ovis! Én személy szerint azért mert fantasztikus érzés hogy Csilla néni az Én ovónénim! Csodálatos közösség , maximalista dolgozók, Gyermekközpontúság, Hivatástudat, Gyermekszeretett! Áron, Ábel és Abigél is rengeteg élménnyel, tudással gazadagodik a 4 év során amit itt töltenek! Ha csak abba bele gondolok hogy anno a 2éves 3 hónapos  kicsilányom azért sírt mert nem hagytam ott az oviba 2,5 évesen 10 percet sem töltöttem ott a folyosón beszoktetás címén ez mindent elárul!!!! Amit ők éreznek és amit én érzek nem lehet így leírva vissza adni! Megkérdeztem őket és ez volt a válasz!!!:: Mert Csilla néni a világ legjobb Ovónénije, mert nagyon Szeretjük Vera nénit, Rami nénit, Manka nénit és mindenkit!!!!" /Szlovák Óvoda Békéscsaba, Lakatosné Andó Csilla/

"Gyermekeim a Dobozi Általános Iskolába járnak,első második és harmadik osztályosok.Nagyon szeretnek ebbe az iskolába járni a pedagógusok segítőkészek kedvesek szeretettel gondoskodnak az idejáró gyermekekről,kiemelném másodikos lányom kedvenc tanárnőjét egyben osztályfőnökét:Debreceni Hajnalkát akiről mindig szeretettel mesél és mi szülők is megvagyunk elégedve vele!Valamint kiemelném elsős kisfiam osztályfőnökét Szerb Marianna tanárnőt akit ugyanúgy tudnék említeni nagyon lelkiismeretes tanárnő!De összességében az egész iskola kiváló felkészűltségel teljes odaadással tanítja az odajáró gyermekeket!Annak aki döntés előtt áll hova írassa be iskolába induló gyermekét bátran merem ajánlani a Doboz szívében található csodálatós tájon álló felkészűlt iskolánkat! Üdv:Molnár Tiborné" /Dobozi Általános Iskola/

Számos hasonló hozzászólás érkezett, a szülői közösségek lelkesen mozdultak meg gyermekük iskolájának, óvodájának, bölcsődéjének népszerűsítésére. A szülői összefogás bármilyen kérdésben biztos, hogy a gyermekek, tanulók javára válik és könnyebbé teszi az intézmények munkáját.

A legtöbb szülői véleményt ezek az intézmények kapták:

"Mi iskolánk":

I. Dobozi Általános Iskola
II. Ványai Ambrus Általános Iskola és AMI -Dévaványa
III. Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola - Szarvas
III. Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (kis Jankay)

"Mi óvodánk":

I. Kertvárosi Óvoda Tompa Utcai Óvoda
II. Szlovák Óvoda
III. Mezőberény: Magyarvégesi Tagóvoda

"Mi bölcsődénk":

I. MIVA Bölcsőde
II. Mezőberény Városi Bölcsőde
III. Békéscsabai 6. sz. Bölcsőde

Mindösszesen a MIVA Bölcsőde intézményéhez érkezett a legtöbb szülői hozzászólás. A pályázathoz kapcsolódó nyereményjátékon is ők szerepeltek eredményesen, így ők vehették át a Keddshop ajándékcsomagját. ITT OLVASHATSZ RÓLA!

A legtöbb hozzászólást gyűjtő intézmények elismérésül oklevélben részesülnek.

Abban a megyében, ahol ennyi méltatott intézményben folyik magas színvonalon az oktatási nevelési munka, ott úgy gondolom, hogy a gyerekek az igazi nyertesek!

Szerző: Ágnes, Csabaimami

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink