Jelenlegi hely

Ha tombol a dínó láz - ezeket a helyeket érdemes felkeresni

A kisfiúkat az óvodás évek végén borítékolható, hogy elkapja a dínó láz. Nem, ez nem egy őskorszaki betegség. Annál talán jobb/rosszabb – mindenki döntse el maga. Amikor a gyerekszobából csak őshüllők neveit hallod és házimunka közben olyan keresztkérdések záporoznak feléd, mint: mekkora volt a Tyrannosaurus rex súlya, vagy hány kiló levelet evett meg egy nap a brachiosaurus?

Ha pedig nem latinul beszél hozzád, akkor dinoszauruszként üvölt a 6 évesed, vagy valamelyik elemmel működő dínójáték teszi helyette ugyan ezt. A szenvedélyre most még rá is erősített a legújabb Jurassic word című film megjelenése, amit a kicsiknek nem ajánlunk, de helyette tartalmas szórakozás lehet az egész családnak egy-egy kiállítás, vagy dínó park meglátogatása.

 

Budakeszi Dino Park

A park egy közel 2 hektáros erdőben található a Budakeszi Vadaspark területén. Egy több millió éve eltűnt világ tárul elénk a fák mögött megbúvó dinoszauruszokat látva. 25 életnagyságú dínót láthatunk ismeretterjesztő táblával ellátva, így a szórakozás mellett rengeteg hasznos információt is kapunk a 65 millió évvel ezelőtt, a Földet benépesítő élőlényekről. Érdekesség, hogy a közismert triceratops, T-rex és velociraptorok mellett az első magyar dínó, a Hungarosaurus is helyet kapott az árnyas fák között.

Jegyárak: felnőtt: 3.050, gyerek (2-14 év) 1.600 Ft, családi jegy (2 felnőtt 1 gyerek) 6700 Ft, gyermek pótjegy a családi jegyhez 800 Ft

Veszprémi Állatkert és Dínó Park

Az állatkerti séta részeként számos életnagyságú dinoszauruszt is megtekinthetünk Veszprémben. A park élményfoglalkoztatójában az egyik sátorban mini ásatást alakítottak ki, ahol a paleontológus jelöltek kiáshatják a dinoszaurusz csontokat és egyéb érdekes kincseket a homokozóban. A második sátorban papírra vethetik, milyen színűnek képzelik el a dinókat. A harmadik sátorban gipszbe öntött dinoszaurusz kivésésére van lehetőség. Az ehhez szükséges gipsztömböt az ajándékboltban lehet megvásárolni.

Belépőjegy: felnőtt 3000 Ft, gyermek: 2100 Ft, családi jegy 82 felnőtt + 1 gyerek): 7.600 Ft, gyermek pótjegy családi jegyhez: 1.700 Ft

Dinópark - Rezi

Megtudhatjuk, hogy milyen állatok népesítették be a földet 230 millió évvel ezelőtt, az életnagyságú dínók között sétálva, melyek mozognak és hangot adnak. A dínó park egyben kalandpark is, ahol kipróbálható a mászófal, kötélpályák, trambulin, ugrálóvár és dínó kisvasút.

Jegyárak: családi belépő: 3500 Ft/fő, egyéni belépő: 4000 Ft, 3 éves kor alatt ingyenes


Kép forrása: Ilovebalaton.hu

Eltűnt világok – A dinoszauruszok kora Magyarországon

A Magyar Természettudományi Múzeum állandó kiállításán tudományos szenzációk, igazi ritkaságok, a Magyarországon talált dínók, a 4 méteres Hungarosaurus tormai, a 6 méteres repülő dinoszaurusz, a Bakonydraco mutatkoznak be. Az összes Iharkúton előkerült leletet láthatjuk itt. Testrekonstrukciók, teljes csontvázak, eredeti leletek és interaktív számítógépes technika várja a múzeum látogatóit.

Jegyárak: felnőtt: 1.600 Ft, gyerek (6-26 év) 800 Ft


Kép forrása: Magyar Természettudományi Múzeum

Styrassic park, Ausztria

Ausztriában, Bad Gleichenbergben található park több, mint egy dínó kiállítás. Közel 5 hektáros erdőben található, ahol 85 élethű dinoszaurusz szoborral találkozhatnak a látogatók. A világ legnagyobb T-rex csontváz replikája is itt látható. A park bemutatja az emberek ősközösségének életének legfontosabb pillanatait, de mindezek mellett kipróbálható az erdei kalandpálya és az óráscsúszda.

Jegyárak: felnőtt: 13 Euro, Gyermek (2-14 év) 8 Euro, családi belépő (2 felnőtt+2 gyerek) 34 Euro


Kép forrása: Styrassic park
 

- Kaposvárimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére